CSI / RusiaUE / Nato

Volodin „sluga lui Putin”, amenință UE: Liderii europeni ar trebui să renunțe la sancțiuni dacă nu vor „să complice viețile cetățenilor lor”

„Securitatea energetică a Uniunii Europei este imposibilă fără Rusia”, susține președintele Dumei ruse, Viaceslav Volodin, care spune că liderii europeni ar trebui să renunțe la sancțiuni și să reia proiectul Nord Stream 2 dacă nu vor „să complice viețile cetățenilor lor”, scrie agenția rusă de presă, TASS.

 „Securitatea energetică a Europei e imposibilă fără Rusia. Momentul adevărului a venit pentru șefii de stat europeni care au două căi de ieșire din situația în care s-au băgat singuri. Mai întâi, să oprească sancțiunile neligitime pe care le-au impus țării noastre și să repornească Nord Stream 2, sau a doua cale, să lase situație cum este și să accepte problemele și faptul că viața cetățenilor lor se va complica și mai mult”, a spus Volodin.

De asemeena, acesta a adăugat că, anul trecut, statele europene au cumpărat 341 de miliarde de metri cubi de gaz, „din care 50% este gaz din gazoducte rusești”.

„Sancțiunile care au țintit țara noastră au dus la o criză energetică în țările europene care le-au inițiat. Chiar dacă toate exporturile de gaze din Africa, Orientul Mijlociu și țările CSI ar fi redircționate, Europa tot nu ar putea să compenseze pentru volumul pierdut din Rusia” a mai declart el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *