Actualitate

Voronin: Stoianoglo trebuia demis în aceeași zi când a refuzat să vină în Parlament la raport

Vladimir Voronin spune că indiferent de calitatea actualului Parlament, acesta este organul legitim suprem al țării în fața căruia Stoianoglo a depus jurământul.

„Cât nu ar fi de ticălos și banditesc acest Parlament, dar totuși e organul legislativ. A fost invitat la raport, să spună ce s-a făcut într-un an de zile, dar el nu vine, spunând că nu are ce face în Parlament. Алё, парень!… (Alo, băiete). Tu ai depus jurământ în fața acestui Parlament”, a declarat Voronin în emisiunea „Puterea a patra” de N4.

„În aceeași zi trebuia să fie demis. Parlamentul a permis să fie înjosit de acest Procuror General”, a accentuat ex-președintele.

Vladimir Voronin a mai spus că declarațiile lui Stoianoglo privind presupusele presiuni politice la care este supus nu sunt justificate.

„Mai are obraz să facă declarații că el nu va permite să fie presat. Ce presiuni? A fost invitat în Parlament și nu s-a prezentat, ce fel de presiuni”, a menționat Voronin.

Ex-președintele țării s-a declarat dezamăgit de activitatea lui Stoianoglo, acuzând, totodată, că procuratura este mai coruptă decât Parlamentul.

„Am avut multe așteptări de la activitatea Dlui. Înțeleg că e complicat, e mai mafiotizată, mai tâlhărească și mai coruptă decât Parlamentul și decât alte instituții toate aceste organe – procuratura, judecătoriile, avocații… Aici e mult de rânit cu lopata. dar totuși într-un an se putea de trasat niște priorități”, a accentuat Vladimir Voronin.

Precizăm că, recent, Alexandr Stoianoglo s-a plâns că anumite cercuri politice exercită presiuni asupra sa. Mulți analiști au criticat aceste declarații ale Procurorului General, numindu-le drept stranii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *