Femeia

Yoga, meditaţie pas cu pas

Astfel încât să poţi sta şi medita fără să te gândeşti la durerile de spate sau la blocajele mentale din calea gândurilor tale.

Yoga te ajută să te eliberezi şi să îţi concentrezi atenţia asupra celor mai profunde întrebări imperative precum „cine sunt?”, „care este scopul meu?”, „de ce exist?” şi să găseşti răspunsul la ele. Cuvântul „Yoga” în traducerea sa cea mai literară şi mai profundă înseamnă unitate. Asanele şi poziţiile sunt uneltele sau etapele ce trebuie parcurse pentru a atinge această conexiune supremă.

De cele mai multe ori practicăm Yoga datorită beneficiilor fizice sau pentru tonifierea muşchilor, obţinerea flexibilităţii şi clarităţii mentale. Dacă adăugăm puţină meditaţie vieţii noastre de zi cu zi şi o practicăm, aceasta ne va aduce un sens mai profund propriei persoane şi ne va umple orice gol din viaţă, oferindu-ne un adevărat sens al completitudinii.

De obicei, tindem să lăsam meditaţia la o parte şi să spunem lucruri precum „nu am timp” sau „o sa încep de mâine”… însă Confucius a avut o zicală extraordinară care poate fi aplicată oricărui aspect al vieţii noastre: „Cineva care vrea să facă ceva îşi va găsi o cale, iar cel care nu vrea să facă nimic îşi va găsi o scuză”. În Yoga se spune că trebuie să laşi toate scuzele la o parte şi că timpul trebuie folosit în mod inteligent, pentru că timpul nostru este foarte preţios. Niciodată nu îl poţi întoarce înapoi.

Când eşti copil, de cele mai multe ori o zi pare o săptămână, o săptămână pare o lună, iar o lună pare un an. Însă atunci când creşti o zi îţi pare o oră, o săptămână pare o zi şi o lună pare o săptămână. Timpul se accelerează şi de cele mai multe ori avem senzaţia că avem nevoie de mai mult de 24 de ore într-o zi ca să putem face tot ceea ce ne-am propus. Cultivarea unei practici de meditaţie puternice, spirituale este expresia supremă a folosirii timpului tău în mod inteligent.

Când îţi începi practica de meditaţie trebuie să o faci accesibilă şi posibilă, astfel încât să nu devii frustrată sau obosită gândindu-te că trebuie să te apuci de meditaţie, fă paşi mici! Îţi sugerez să-ţi rezervi trei-cinci minute în fiecare zi pentru a sta liniştită, nu te concentra să-ţi opreşti gândurile, foloseşte-ţi mintea pentru a te gândi la cine eşti, de ce exişti şi care este scopul tău. Gândeşte-te la toate acestea din punctul tău de vedere, cum te vezi tu pe tine şi ce ştii tu despre tine. Acesta este considerat primul pas în avansul spiritual al oricărei persoane. Poţi încerca să adaugi la această meditaţie o inspecţie interioară sinceră, urmăreşte-ţi toate obiceiurile negative şi lucrurile pe care vrei să le schimbi la tine, fă-ţi o listă imaginară cu toate lucrurile pe care vrei să le schimbi.

Yoga şi meditaţia sunt unelte extraordinar de folositoare atât pentru viaţă, cât şi pentru fericire, încearcă să le foloseşti şi să realizezi singură cum ţi se poate schimba percepţia asupra ta, a vieţii tale şi a tot ceea ce te înconjoară!

Timpul 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *