Actualitate

Zaharova (MAE al Federației Ruse) minte de îngheață apele! Armata Rusă se AFLĂ ILEGAL pe teritoriul R. Moldova

Trupele rusești de menținere a păcii se află legal în Transnistria. Este replica purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, la declarația șefului NATO Jens Stoltenberg, care a acuzat Moscova că încalcă integritatea teritorială a Moldovei, scrie agenția TASS.

„Am crezut că NATO dispune de surse de informare veridice în ceea ce a numit Stoltenberg „periferia alianței” și că aceste surse ar fi putut să le relateze despre acordurile ruso-moldovenești în acest sens. Aflarea contingentului militar rus, care constituie principala parte a forțelor de pacificare de acolo și asigură paza depozitelor din localitatea Cobasna, se realizează pe principiile legii. Timp de 28 de ani de existență, operațiunea de pacificare la Nistru și-a demonstrat eficiența, asigură pacea și stabilitatea în regiune”, a declarat Zaharova.

Zaharova e doar una dintre vocile Moscovei care insistă să mintă cu nesimțire la acest subiect. Trupele din Grupul Operațional al Forțelor Rusești (fosta Armata a 14-a) se află ILEGAL pe teritoriul statului R. Moldova! O știe orice individ onest, dar ce onestitate te poți aștepta de la mincinoșii patologici care conduc astăzi Rusia.

Cine sunt pacificatorii

Comisia Unificată de Control (CUC) este o forță tri-laterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimiși Republicii Moldova, Transnistriei și Rusiei, care operează în „zona de tampon” de la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina. Teritoriul disputat este controlat de așa-zisa Republică Moldovenească Nistreană. La momentul actual, Federația Rusă are 400 de militari în forțele de menținere a păcii.

Cine este Armata Rusă care staționează ilegal pe teritoriul R. Moldova

Grupul Operațional al Forțelor Rusești din Republica Moldova (până în anul 1995 purta denumirea de Armata a 14-a) este formată din aproximativ 1600-3000 de militari. Formal ex-Armata a 14-a refuză să părăsească teritoriul R. Moldova, unde staționează ilegal de aproape 30 de ani, pentru a păzi depozitul de la Cobasna, unde s-ar afla peste 20 de mii de tone de muniții. De facto, armata rusă este cea care permite existența pe teritoriul R. Moldova unei entități nerecunoscute internațional de nimeni, așa-numita „Republică Moldovenească Nistreană” sau „Transnistria”.

Menționăm că Președintele R. Moldova are atribuții constituționale în domeniul politicii externe și este comandatul suprem al forțelor armate a R. Moldova.

Armata rusă încalcă Constituția R. Moldova

Articolul 11. Republica Moldova, stat neutru

(1) Republica Moldova proclamă neutralitatea sa permanentă.

(2) Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *