Actualitate

Zeci de soldați ruși mobilizați recent s-au predat în Lugansk: „Suntem carne de tun. N-am mâncat de trei zile”

Peste 20 de ruși încorporați recent și aruncați nepregătiți în războiul din Ucraina s-au predat în regiunea Lugansk, scrie publicația „Zerkalo Nedeli”.

Potrivit jurnalistului Andrei Țaplienko, 21 de ruși ajunși pe frontul din Ucraina în cadrul campaniei de mobilizare parțială s-au predat voluntar luni în apropierea orașului Svatove, în nord-vestul regiunii Lugansk.

Odată ajunși în prizonierat, soldații ruși, majoritatea originari din Moscova, au declarat că au fost abandondați de comandați imediat după ce a început bombardamentul.

„Comandanții ne-au abandonat. Ne-au lăsat la sacrificare. N-am mâncat și n-am băut trei zile, am locuit în tranșee umede”, au mărturisit ei.

Ei au mai declarat că nu se simțeau pregătiți pentru război, fiind transferați în prima linie în mai puțin de o lună din ziua încorporării.

„Ne-au aruncat imediat în față, carne de tun. Primii care au fugit au fost comandanții, când au început bombardamentele”, s-au plâns ei în fața Brigăzii 92 Separate Mecanizate din cadrul armatei ucrainene.

Alți cinci soldați ruși recrutați recent din regiunea Tomsk și-au părăsit unitatea și s-au ascuns timp de mai bine de două săptămâni într-o pădure din Lugansk, notează „Zerkalo Nedeli”.

Jurnalistul Andrei Țaplienko reamintește că soldații ruși care doresc să se predea pot să sune la Cartierul General de Coordonare dedicat prizonierilor de război, care funcționează non-stop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Să sperăm că vor fi judecați pentru tradăre de țară! Acești căcați nu merită să trăiască! Moarte naziștilor ucraineni!

    1. Uai, Vanea, tu ai inebunit dupa dugheala cu BIARIȘNIC or ti-a cazut vreo BOAMBA in cap aruncata de-ai vostri, ce cautati voi nepoftiti in Ucraina???

  2. Vaniușa, Vaniușa! Și se mai poate numi ”…țară…” ? Un Egipt antic totalitar. Cu stăpâni și robi. Atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *