Politică

Zelenski: Rusia trebuie să fie recunoscută ca un stat sponsor al terorismului, iar forțele sale armate ca organizație teroristă

Când sunt introduse sancțiuni împotriva Federației Ruse, elaborate de un grup de experți ucraineni și internaționali, Rusia va pierde capacitatea de a finanța mașina militară, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenski. El a spus acest lucru într-o adresă din 20 aprilie, care a fost publicată de Biroul Președintelui.

Președintele a menționat că astăzi a fost publicat un plan de înăsprire a sancțiunilor împotriva Federației Ruse pentru războiul împotriva Ucrainei, elaborat de un grup de experți ucraineni și internaționali condus de șeful Biroului Președintelui Andriy Yermak și fostul ambasador al SUA în Rusia, Michael. McFaul.

“Când toate domeniile cheie indicate în acest plan vor fi implementate, Rusia va pierde capacitatea de a finanța mașina militară. În special, planul prevede restricții asupra sectorului energetic rus, sectorului bancar, operațiunilor de export-import, transport. Printre următorii pași ar trebui să fie un embargo petrolier și o restricție completă a livrărilor de produse petroliere din Rusia”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, Ucraina depune eforturi pentru a se asigura că absolut toți oficialii guvernului rus care susțin războiul primesc un răspuns de sancțiuni din partea lumii democratice.

„Rusia ar trebui să fie recunoscută ca stat sponsor al terorismului, iar forțele armate ruse ar trebui recunoscute ca organizație teroristă”, a spus președintele.

El a mai promis că autoritățile ucrainene vor face totul pentru a aduce în fața justiției fiecare militar și comandant rus vinovat de crime de război. “Tehnologiile moderne fac posibilă stabilirea multor detalii. Vom găsi fiecare nume de familie, fiecare adresă de domiciliu, fiecare cont bancar”, a spus Zelenski.

El a spus că cel de-al șaselea pachet de sancțiuni este în prezent în curs de pregătire în Uniunea Europeană – Zelenskil-a discutat astăzi cu șeful Consiliului European, Charles Michel . Potrivit președintelui, sarcina este de a „face într-adevăr dureros” pentru mașina militară rusă și pentru Rusia în ansamblu și de a o încuraja să caute pacea.

În plus, a subliniat Zelenski, toți reprezentanții Ucrainei continuă să „facă mai mult decât maxim” pentru a asigura aprovizionarea armatei cu arme.

“În fiecare zi, toți diplomații noștri, toți reprezentanții noștri și eu, prin toate canalele posibile – oficiale și neoficiale – lucrăm 24/7 pentru a accelera livrarea ajutoarelor. Și sunt foarte încântat să spun cu optimism prudent că partenerii au devenit mai conștienți de nevoile noastre. “Înțelegeți de ce avem nevoie. Și exact când avem nevoie de toate acestea. Nu în săptămâni, nu într-o lună, ci imediat. Acum, când Rusia încearcă să-și intensifice atacurile”, a spus președintele. .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rusia trebuia declarata stat terorist de tipul ISIS / ISIL inca din primele zile ale conflictului. Se incearca trecerea Rusiei in categoria Iran, Siria, Libia si Coreea de Nord ceea ce ar fi orea bland pentru unde s-a ajums. Statul fascist rus este deja in categoria ISIS. Cetatenii acestui stat trebuie monitorizati, simpatizanti la fel (peste tot in lume) exact ca protocolul cu ISIS. Diferenta este doar ca ISIS radicalizeaza bazat pe religie in timp ce Rusia este de tip statalist ideologic gen Rusia Mare sau alte imbecilitati asemenea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *