RăzboiUcraina

Zelenski: Ucraina a fost nevoită să returneze „din nou și din nou” unei țări europene echipamente de apărare antiaeriană care nu au funcționat

Jurnaliștii de la Associated Press l-au însoțit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o parte a călătoriei sale din această săptămână prin regiunile de pe linia frontului din Ucraina și în regiunea de frontieră Sumî. În acest timp, președintele Ucrainei a reiterat solicitările pentru armament mai modern și a mai spus că unele elemente care au fost furnizate de Occident nu au funcționat, relatează The Guardian.

„Avem decizii mari privind (sistemele) Patriot, dar nu le avem în realitate”, a spus el, referindu-se la sistemul de apărare antiaeriană fabricat în SUA care a fost promis Kievului.

De asemenea, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de 20 de baterii Patriot pentru a se proteja împotriva rachetelor rusești, și chiar și acestea ar putea să nu fie suficiente „deoarece nicio țară din lume nu a fost atacată cu atât de multe rachete balistice”.

Liderul de la Kiev a mai adăugat că o națiune europeană a trimis Ucrainei un alt sistem de apărare antiaeriană, dar acesta nu a funcționat și „a trebuit să îl schimbe din nou și din nou”. El nu a numit țara respectivă.

Totodată, președintele Zelenski a reiterat cererea sa de lungă durată de avioane de luptă, spunând: „Încă nu avem nimic când vine vorba de avioane de război moderne”.

Polonia și Slovacia au decis să ofere Ucrainei avioane de vânătoare din epoca sovietică, dar nicio țară occidentală nu a fost de acord până acum să furnizeze avioane de luptă moderne, din cauza temerilor că ar putea escalada conflictul și ar putea oferi Ucrainei capacități de atac în adâncimea teritoriului rusesc și că timpul necesar pentru instruirea piloților și asigurarea echipajelor de la sol face ca livrarea pe termen scurt să fie nepractică, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *