Politică

Zvonuri privind o lovitură de stat în Rusia dată de generali FSB și de Armată

Apar tot mai multe zvonuri privind o posibilă lovitură de stat în Rusia. Nemulțumiți de situația în care a ajuns Rusia, oficiali FSB și foști generali ar intenționa să pună capăt războiului și să îl înlăture pe Putin de la Kremlin, scrie Mirror.

În Rusia, mulți văd invazia ca pe o greșeală care a provocat un dezastru economic pentru țară, potrivit sursei citate.

Oficialii Serviciului Federal de Securitate s-ar fi enervat din cauza de lipsei progreselor militare în Ucraina, și ar fi contactat generali și foști oficiali ai armatei, potrivit presei locale.

Un grup format din foști ofițeri FSB ar lucra împreună cu foști ofițeri din alte servicii de informații rusești pentru a încerca să-l înlăture pe Putin, în vârstă de 69 de ani.

Analiștii străini spun, de asemenea, că există semne că Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat.

Expertul rus în securitate, Andrei Soldatov, a declarat Centrului pentru Analiza Politicii Europene că „este prima dată când silovikii pun distanță între ei și președinte. Ceea ce deschide tot felul de posibilități”.

Siloviki este un termen care se referă la figuri influente de la Kremlin, în general foști militari sau ofițeri KGB, care au ajuns la putere odată cu Vladimir Putin.

El a adăugat: „Președintele Rusiei se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece s-a confruntat cu critici acerbe pentru „operațiunea sa specială” din Ucraina și a epurat aproximativ 150 de spioni din cauza eșecurilor constante”.

De asemenea, analistul rus Alexey Muraviev spune este convins că Putin se va confrunta cu o lovitură de stat.

El a declarat pentru Sky News Australia: „Cred că au existat tensiuni între Rusia și serviciile de informații și președintele rus Vladimir Putin. Cred că genul ăsta de narațiune falsă le-a fost prezentat de Comandantul Șef Suprem și, când a răspuns când rușii au început să sufere pierderi grele, Putin a început să dea vina pe serviciile de securitate.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *