Sănătate

Grapefruit-ul, bun pentru inimă

 În cadrul cercetării, mai mulţi voluntari cu colesterolul mare, care suferiseră deja o operaţie de bypass, au primit sau nu grapefruit, în funcţie de grupa în care se aflau, timp de 30 de zile.

După acest interval de timp, în cazul pacienţilor cărora li se dăduse câte un grapefruit pe zi s-a observat scăderea colesterolului şi micşorarea riscului de boli cardiace. În cazul voluntarilor care nu consumaseră grapefruit nu s-a observat nicio schimbare, chiar dacă mâncaseră sănătos în toată această perioadă de timp.

Pe lângă antioxidanţi, grapefruitul conţine şi nişte chimicale ce ar putea fi responsabile de scăderea nivelului trigliceridelor. Se crede că atât fructul proaspăt, cât şi sucul obţinut din acesta are acelaşi efect. Totuşi, nu trebuie uitat că acest fruct interacţionează cu anumite medicamente, iar consumat în exces creşte nivelul estrogenului, atât în cazul femeilor, cât şi în al bărbaţilor, mărind şi riscul de cancer la sân.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *