ActualitateEconomie

iPhone 15 versus iPhone 15 Pro

Știm că ești pasionat de tehnologie și că vrei să deții cele mai noi modele de smartphone. Atunci când îți dorești performanță impecabilă și design rafinat, iPhone este o alegere cât se poate de bună. Dar cum nu e bine să pleci la drum fără să te documentezi, suntem aici să te ajutăm cu mai multe informații despre specificațiile și particularitățile fiecărui model. În acest material facem o scurtă analiză a modelelor iphone 15 și iphone 15 pro, pentru ca tu să iei cea mai bună decizie de achiziție. Trecem împreună prin lista de specificații și analizăm diferențele dintre cele două modele. Despre iPhone 15 Ce face din iPhone 15 un partener de buzunar de încredere și de ce calitatea produselor Apple este atât de apreciată? Dacă ne uităm cu atenție la modelul iPhone 15, observăm încă de la prima vedere că are design atrăgător, cu linii fluide și materiale durabile.

Smartphone-ul este construit din aluminiu, în timp partea din spate este din sticlă impregnată cu culoare, o adevărată inovație din punct de vedere de design, care oferă extra durabilitate telefonului. Suprafața frontală Ceramic Shield vine în completarea aspectului armonios. Dacă te decizi să-ți cumperi Phone 15, fotografiile tale nu vor mai fi niciodată aceleași. Camera principală de 48 MP și 26 mm stabilizează optic imaginea prin deplasarea unui senzor special, în timp de camera de 12 MP cu obiectiv ultra-wide de 13 mm ajută la captarea celor mai frumoase cadre pentru momentele tale cu adevărat speciale.
În ceea ce privește display-ul, la fel ca în cazul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 moștenește dynamic island, care se află în partea superioară a ecranului și se extinde pentru a te ajuta să găsești mai ușor informațiile sau aplicațiile de care ai nevoie. O altă schimbare majoră pentru noul model este înlocuirea portului Lightning cu USB-C, la solicitarea Uniunii Europene. Prin USB-C sunt suportate transferuri de fișiere cu o viteză de 20 gigabiți pe secundă, în timp ce până acum, prin Lightning, aceasta era limitată la 0,48 gigabiți. Urmărește mai jos specificațiile principale ale acestui model, pe scurt: Dimensiuni: 147.6 X 71.6 X 7.8 mm Procesor: Cip A16 Bionic Display:  Super Retina XDR OLED, 6.1 inchi Rezoluție:  2556 X 1179 pixels Camera față: 12 MP Cameră principală: 48 MP Baterie: Li-Ion reîncărcabilă Despre iPhone 15 Pro Dacă ți-a plăcut iPhone 15, iPhone 15 Pro te va uimi cu adevărat. În producția iPhone Pro, Apple a utilizat aliaj din titan, folosit în industria aerospațială. Vârful de gamă al producătorului nu doar că are un design plăcut privirii, dar impresionează și prin performanță excelentă, fotografiere în detaliu și filmare fără întreruperi. Camera principală de 48 MP, cu diafragmă ƒ/1,78, stabilizare optică a imaginii prin deplasarea senzorului, a 2-a generație, 100% Focus Pixels, cu suport pentru fotografii la rezoluție super înaltă (24 MP și 48 MP) este perfectă pentru cele mai dragi amintiri. Cât despre renumitele selfie-uri, fii sigur că vei arăta perfect de fiecare dată, grație camerei de 12 MP. Display-ul te va impresiona și el prin claritatea imaginii și culorile vibrante. iPhone 15 Pro are Ecran Super Retina XDR, OLED, de 6,1 inchi, cu o rezoluție de 2556 X 1179 pixeli la 460 ppi. Pentru prima dată pe iPhone 15 Pro, ai parte de Butonul Acțiune, complet nou, care este cea mai rapidă cale spre funcționalitățile tale preferate. După configurare, trebuie doar să apeși lung ca să efectuezi acțiunea dorită (selfie rapid, mesaj vocal, redare muzică). Portul USB-C 3, impus Apple prin decizia Uniunii Europene, aduce o viteză de încărcare accelerată. Capacitatea de încărcare a iPhone 15 Pro este de până la 50% în aproximativ jumătate de oră, cu adaptor de minim 20 W. Funcțiile ultra avansate ale iPhone 15 funcționează impecabil mulțumită noului procesor. Performanța excelentă, indiferent de tipul de activitate desfășurat, este susținută de cipul A17 Pro, CPU nou cu 6 nuclee, dintre care 2 de performanță și 4 de eficiență. Mai jos redăm specificațiile principale, pe scurt: Dimensiuni: 146.6 X 70.6 X 8.25 mm Procesor: Cip A17 Pro Display:  Super Retina XDR OLED, 6.1 inchi Rezoluție:  2556 X 1179 pixels Camera față: 12 MP Cameră principală: 48 MP Baterie: Li-Ion reîncărcabilă încorporată Ne-am dori ca informațiile de mai sus să te ajute să te hotărăști mai ușor. În orice caz, oricare ar fi alegerea ta dintre cele două modele, suntem siguri că nu vei fi dezamăgit. Spor la cumpărături!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *