ActualitateSănătate

Ce a descoperit o femeie după ce a simțit dureri puternice la un picior?

Durerea bruscă în coapsă sau gambă, sensibilitatea la atingere, senzația de căldură la nivelul piciorului, dar și modificarea culorii pielii membrului afectat în roșu sau purpuriu sunt semne și simptomele care pot indica apariția unei afecțiuni severe, care poate pune viața pacientului în pericol – tromboza venoasă profundă. Afecțiunea apare atunci când în interiorul unei vene profunde se formează un cheag de sânge, de obicei în membrele inferioare. Astfel, sângele nu mai circulă corespunzător la nivelul picioarele. Netratată, boala poate da complicații amenințătoare de viață, precum embolia pulmonară. Cu tromboză venoasă profundă s-a confruntat și Mirela, o pacientă în vârstă de 50 de ani. Fiind medic de profesie, femeia și-a dat seama ce se întâmplă imediat ce femeia a resimțit durere puternică iar piciorul a început să se învinețească. A fost internată la spitalul din Focșani, unde i s-a stabilit diagnosticul de tromboză venoasă profundă. La recomandarea medicilor, Mirela a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost preluată de Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiolog și șefa Departamentului de Cardiologie Intervențională.

La Spitalul Clinic SANADOR, diagnosticul de tromboză venoasă profundă stângă iliofemurală a fost confirmat, iar tratamentul recomandat de Dr. Rodica Niculescu a fost dezobstrucția de venă iliofemurală prin tromboaspirație cu sondă AngioJet, o procedură avansată de cardiologie intervenționlă de îndepărtare a cheagurilor de sânge din vasele sanguine. Sistemul AngioJet utilizează un jet de soluție salină cu mare viteză pentru a fragmenta și aspira trombii, restabilind astfel fluxul sanguin normal. Pacienta suferea și de o stenoză de venă iliacă comună stângă la intrarea în vena cavă inferioară, ceea ce definește sindromul May-Thurner. Astfel, Dr. Rodica Niculescu a efectuat și o angioplastie venoasă periferică cu balon și montarea de stenturi pe vena afectată, pentru a reda circulația normală a sângelui. Cele două intervenții au decurs fără probleme. În prezent, pacienta este bine și urmează întocmai recomandările medicale.
„Dr. Rodica Niculescu este un medic pe care ți l-ai dori lângă tine, ca o mamă. Este foarte deschisă, îți spune tot ce se întâmplă. Contează foarte mult, îți dă siguranță. Mi-a spus mereu ce se întâmplă, mi-a arătat. A fost mereu lângă mine și în terapie, venea și după program, să vadă cum mă simt. După procedură m-am simțit bine.”, conchide pacienta. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare au acces la investigații de diagnostic avansat, dar și la tratament minim invaziv, atunci când există indicații în acest sens, cu multiple avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată. Pentru realizarea intervențiilor în deplină siguranță și pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung, Departamentul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu aparatură modernă, fiind singurul din România care dispune de două angiografe ultraperformante – Philips Azurion 7.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *