ActualitateExterne

Iranul dezminte informaţiile din presă despre prima livrare de avioane de luptă ruseşti Su-35

Oficiali de la Teheran au negat informaţiile din media despre livrarea iminentă a noilor avioane de lupta ruseşti Sukhoi Su-35 către Iran, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Relatările din mass-media iraniene potrivit cărora ţara urmează să primească ultima generaţie de avioane în zilele următoare nu sunt corecte, a transmis site-ul de ştiri Fararu.

Media făcuse referire la o ştire a agenţiei de presă SNN, apropiată de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice. Agenţia însăşi a dezminţit informaţia pe contul său de Telegram după ce s-a consultat cu Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării de la Teheran a anunţat anul trecut ca Iranul a achiziţionat elicoptere de luptă Mi-28H şi Yak-130 din Rusia, în plus faţă de avioanele de lupta SU-35.

Totuşi, potrivit Fararu, avioanele nu au fost livrate, din cauza protestelor Israelului şi ale unor state arabe din Golful Persic. Conform unor relatări neoficiale, înţelegerea ar fi implicat un total de 24 de avioane de luptă noi.

După eşuarea acordului nuclear de la Viena din 2015 şi continuarea sancţiunilor occidentale, Iranul şi-a intensificat relaţiile

cu Rusia.

Occidentul acuză Iranul că sprijină Rusia cu logistică militară în războiul împotriva Ucrainei, în special prin furnizarea de drone kamikaze, ceea ce Teheranul neagă.

Atât Iranul, cât şi Rusia au fost supuse sancţiunilor în urma acestor acuzaţii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *