ActualitateExterne

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rusia a pierdut bătălia pentru Marea Neagră

Şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Ivan Fedorov, a raportat că, în ultimele 24 de ore, Rusia a lansat asupra regiunii 357 de atacuri, lovind 11 localităţi. Potrivit unui comunicat remis miercuri dimineaţă, armata rusă a efectuat trei atacuri aeriene la Robotine, Huliaipole şi Zaliznicine. De asemenea, ruşii au atacat cu 144 de drone de diferite tipuri Cervonodniprovka, Huliaipole, Novoandriivka, Levadne, Robotine, Mala Tokmacika, Robotine, Malinivka şi Uspenivka. Armata rusă a atacat şi cu lansatoare de rachete, lovind de 14 ori localităţile Robotine, Mala Tokmacika, Malinivka şi Huliaipole. În plus, au fost înregistrate 196 de atacuri de artilerie lansate asupra localităţilor Orihiv, Huliaipole, Mala Tokmacika, Novoandriivka, Robotine, Levadne şi Malinivka. Autorităţile au transmis că au înregistrat şapte sesizări privind distrugeri de locuinţe şi obiective de infrastructură.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 17 iulie, ora 9.38: Rusia a pierdut bătălia pentru Marea Neagră – Ultima navă militară din Crimeea a fost retrasă

Rusia și-a retras din Crimeea ultima sa navă de război a Flotei Mării Negre, potrivit unui oficial ucrainean, potrivit Business Insider.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 9.02: VIDEO După lupte violente, forțele armate ucrainene mai pierd o bătălie majoră: soldații lui Putin avansează în mai multe zone pe front (surse)

Trupele ucrainene s-au retras din satul Krynky de pe malul stâng (estic) al regiunii Herson, scrie presa ucraineană citând surse militare (publicația Ukrainska Pravda citează surse din Corpul de Marină al Ucrainei; iar Suspilne, radiodifuzorul public ucrainean, face referire la o sursă din forțele de apărare). Acest lucru ar fi avut loc acum câteva săptămâni în urmă. De asemenea, analiștii ucraineni DeepState scriu că rușii au avansat în apropierea a patru așezări.

Detalii aici

content-image

UPDATE 17 iulie, ora 8.55: 14 brigăzi ucrainene nu pot intra în luptă pentru că nu au primit armament din SUA

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei pentru a acţiona cu prioritate în vederea punerii la punct a noi brigăzi de luptă care să înlocuiască parţial trupele pe sectoarele de front cele mai fierbinţi ale războiului cu Rusia, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Detalii aici

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *