Politică

UE regretă decizia autorităţilor ruse de a interzice exportul de carne din R. Moldova

Potrivit acestuiae, UE „va lua legătura cu partenerii din Moldova pentru a înțelege toate faptele ce țin de această interdicție impusă de către autoritățile din Rusia” și speră că „această situație dintre Moscova și Chișinău va fi rezolvată cât mai curând, conform regulilor Organizației Mondiale a Comerțului”.

„UE readuce aminte că acordul de asociere și DCFTA UE-Moldova este compatibil cu acordurile preferențiale de comerț între Rusia și Moldova și că nu există niciun impact negativ asupra acestora. De fapt, UE cheamă ambele părți să continue consolidarea relațiilor comerciale spre beneficiul populației, a consumatorilor și a economiilor din Moldova și Rusia”, se mai arată în declarație.

„Ratificarea de ieri a AA/DCFTA de către Parlamentul Moldovei este o dovadă a alegerii democratice a poporului moldovenesc de a consolida relațiile cu UE și noi salutăm cu căldură această decizie și anticipăm cu bucurie implementarea AA/DCFTA, care se preconizează să înceapă în toamnă (1 octombrie) ”, se spune în finalul declarației de presă a purtătorului de cuvânt pe probleme de comerț al UE, John Clancy.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *