Actualitate

VIDEO/ Mesajul transmis de Maia Sandu în preajma Zilei Independenței R.Moldova

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în preajma Zilei Independenței Republicii Moldova și la șase luni de la declanșarea războiului de Rusia în Ucraina.

Președinta a postat pe pagina sa de Facebook, și un filmuleț video cu refugiați ucraineni care au fost primiți în casele cetățenilor Republicii Moldova. În primele 4 luni de război, peste 500 mii de cetățeni ucraineni au intrat pe teritoriul țării noastre, iar 9 din 10 refugiați au fost primiți în casele moldovenilor. În această perioadă 111 copii ucraineni s-au născut în Republica Moldova, transmite Vocea Basarabiei.

„Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești. Din prima zi, oamenii din Moldova au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții. Am demonstrat astfel nouă înșine și lumii întregi, printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă. Iar faptele noastre au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare”, susține Maia Sandu.

Astfel, în contextul Zilei Independenței Republicii Moldova, șefa statului a îndemnat cetățenii să păstreze și să amplifice imaginea de unitate și bunătate.

„În preajma Zilei Independenței Republicii Moldova, vă îndemn să nu uităm, să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară – ea ne spune că putem conta unii pe alții”, se menționează în mesajul postat de către președintă.

Menționăm că pe 27 august se împlinesc 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *