Actualitate

Desert de post – Orez cu prune uscate

Această reţeta este specifică zonei Horezu din judeţul Vâlcea. Poate fi consumată că deşert şi este excelenţă atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Ingrediente pentru orez cu prune uscate
– 500 de grame de prune uscate;
– 300 de grame de orez;
– 100 de grame de zahăr;
– coajă de lămâie;
– 20 de grame de praf de scorţişoară;
– un sfert de linguriţă de sare.

Cum se prepară
Spală prunele uscate în apă fierbinte şi apoi pune-le la fiert până când oală da în câteva clocote.

Lasă prunele la răcit apoi scoate apă în care au fiert. Pune orezul la fiert în apă în care au fiert prunele şi aşteaptă până când se fierbe. Adaugă sarea în timp ce amesteci orezul că să nu se prindă de oală şi presară coajă faramitata de la o lămâie. Tot acum se adaugă şi zahărul.

Următorul pas este cel mai simplu. Scoate orezul de pe foc şi amestecă-l cu prunele uscate lăsate la răcit. Adaugă peste orezul cu prune scorţişoară.

Postul Paştelui începe pe 27 februarie şi se încheie pe 15 aprilie. Această reţeta poate fi consumată în orice zi a postului. Este cel mai delicios desert! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *