Sănătate

Coada-calului face minuni în afecțiunile rinichilor

Se acoperă și se lasă la macerat peste noapte, apoi se strecoară. Maceratul strecurat se pune deoparte. Plantele rămase după filtrare se pun într-un ibric cu 500 ml de apă și se fierb timp de 5 minute, apoi se lasă la infuzat până la răcire. Se strecoară și se combină cu maceratul de mai sus. Se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi. Băile de șezut cu coada-calului se fac după metoda recomandă de Maria Treben. Detalii în acest articol. Ceaiul se bea cald, cu înghițituri mici, în timp ce bolnavul face o baie de șezut fierbinți cu infuzie de coada-calului.

Vestitul terapeut de origine germană Sebastian Kneipp recomanda împotriva nisipului la rinichi un ceai combinat, obținut din coada-calului, flori de soc și fructe de ienupăr. Forța diuretică este mult mai mare în cazul acestui ceai. Plantele se amestecă în cantități egale. Metoda de preparare este aceeași cu cea descrisă mai sus, sub formă de decoct. Se administrează câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi. În răcelile vezicale, Maria Treben recomandă băile de șezut cu infuzie caldă de coada-calului ca pe cel mai bun remediu. Vaporii se lasă să acționeze asupra vezicii 10 minute, timp în care se stă învelit cu un halat gros de baie.

Ședința se repetă de mai multe ori. Persoanele (îndeosebi cei vârstnici) care întâmpină dificultăți de urinare și dureri asociate acestei neputințe pot simți de asemenea ușurare datorită aburilor fierbinți de coada-calului. → Alte recomandări: – retenție de apă în pericard – inflamații ale bazinetului renal – pionefrită – hidropizie – infecții urinare – pietre la rinichi de acid uric asociate cu guta Coada-calului este un diuretic natural excepțional, care promovează fluxul urinar și ajută la eliminarea excesului de apă și toxine din corp.

Pe lângă beneficiile sale asupra tractului uro-renal, coada-calului are efecte tonice excepționale asupra oaselor, unghiilor și părului. Are totodată proprietăți anti-tumorale. Contraindicații și precauții Coada-calului nu trebuie administrată în cure mai lungi de 2 săptămâni. Pe durata curei nu trebuie să se consume alcool.

Persoanele care suferă de afecțiuni renale, gută sau diabet, femeile gravide și cele care alăptează trebuie să ceară acordul medicului înainte de a urma un tratament cu această plantă. Coada-calului poate interacționa cu unele medicamente diuretice, anti-aritmice și alte tipuri, de aceea se recomandă avizul medicului. Există o specie de coada-calului care poate fi otrăvitoare. Ea se numește Equisetum palustre.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *