10 lucruri pe care nu le știai despre căpșuni
1. Este dovedit științific faptul că, dacă sunt consumate zilnic, căpșunile întăresc sistemul imunitar.
2. Căpşunile sunt excelenți agenți antiseptici și anti-inflamatorii și împiedică dezvoltarea virusului gripal.
3. Prezenţa iodului în căpşuni compensează lipsa acestuia din produsele alimentare zilnice, dar și din apa potabilă.
4. Căpşunile reduc efectul zahărului și de aceea sunt incluse în dieta diabetului zaharat.
5. Dacă aveţi probleme cu rinichii şi cu tractul urinar este recomandat să consumați căpşuni întregul sezon. Dar nu mai puțin de 400 grame zilnic. Mai mult ca atât, căpşunile sunt un diuretic natural.
6. Mâncând numai 150 gr de căpșuni zilnic putem reduce semnificativ nivelul glicemie, slăbind într-un mod sănătos.
7. Acidul salicilic, conținut de aceste fructe unice, ajută la reducerea durerii în articulaţii.
8. Căpșunile pot combate anemia: 200 grame de căpşuni proaspete conțin 60 de calorii, 4,6 grame de fibre, 0 grame grăsimi, 1,2 grame proteine, 14 g carbohidraţi, 28 mg calciu, 0,8 mg fier, 20 mg magneziu, 38 mg de fosfor, potasiu 54 mg, 1,4 mg seleniu, 113.4 mg de vitamina C, 35.4 mcg de acid folic, 54 UI de vitamina A.
9. Măștile de căpşuni aplicate pe piele vindecă acneea și închid porii.
10. Sucul parfumat din căpşuni proaspete este cea mai bună loţiune! Acesta este un leac miraculos care elimină petele maronii de pe ten cauzate de vârstă, dar îndepărtează şi pistruii.
Căpşunile sunt bogate în proprietăți curative, dar și le pot pierde foarte repede dacă nu sunt depozitate corespunzător.
În primul rând, este important de știut faptul că aceste fructe nu pot fi păstrate mult timp în frigider.
Sfatul experţilor este acela de a se consuma în termen de două zile după ce au fost culese. Dacă totuși doriți să păstrați fructele în frigider, nu trebuie să fie spălate înainte sub nici o formă.