Sănătate

7 sfaturi pentru a scăpa de depresia de primăvara

De abia ne obișnuisem cu o anumită rutină, âand totul se schimbă și suntem obligați să ne readaptam. Toata lumea susține că primavara este un anotimp superb, care aduce numai bucurii. Însă nu este chiar așa…

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații la depresia de primavara. Tocmai din această cauza, este indicat ca acestea să încerce să se bucure cât mai mult de viață în această perioadă a anului.

Specialiștii sușțin că, la început de primăvară, femeile (dar și unii bărbați) se simt deprimate, slăbite și fără energie. Tot acum apar cele mai multe divorțuri, demisii și ruperi de ritm la serviciu. Este rezultatul trecerii de la o iarna grea și lungă la temperaturi mai prietenoase, dar și efectul trecerii timpului.

Cum scăpam de depresia de primăvara?

1. Plimbarea pe la soare

Traiește simplu: trezește-te la răsărit și culcă-te la apus. Ieși minim 30 de minute și plimbă-te la soare. Lumina face foarte bine trupului și minții. Însă nu purta ochelari de soare, pentru că razele trebuie să-ți “îmbrățiseze” tot corpul.

2. Exercițiile fizice înving depresia
Nu sta nemișcată, iar dacă munca de la birou te obosește peste măsura, ia-ți un scurt concediu. Dacă acest lucru este imposibil, introdu în rutina ta zilnica 30 de minute de exerciții fizice sau mers pe jos. 

3. Dieta rămâne neschimbată
Nu îti schimba drastic dieta, pentru că și acest lucru poate fi o sursă de stres și depresie. Însă poți să îți îmbunătățești starea de spirit consumând alimente bogate în acizi Omega3 (1.000 mg zilnic). Dacă nu îți place peștele, atunci poți lua suplimente de Omega3. Introdu în dieta ta porții mici de: carbohidrați (cereale integrale), pește, carne slabă, verdeturi și legume, fructe proaspete. Dar mai ales, bucură-te de fiecare masa și nu-ți refuza o prăjitură daca îți este poftă.

4. Somnul dulce mult aduce
Nu bea cafea sau alcool, nu munci până târziu și nu lua hotărâri importante seara. Ar trebui să fii în pat deja la ora 10, chiar dacă ți se pare ridicol. Cu timpul, organismul se va obișnui și îți va mulțumi. La fel și mintea ta!

5. Intre prieteni
Nu te izola! Chiar dacă problemele tale ți se par foarte grave și esti convinsă că nimeni nu te poate ajuta, să te izolezi nu ajută. Din contra… Întâlnește-te cu prietenii, cu familia și chiar dacă nu le vorbești despre necazurile tale, puteți petrece timp împreună. Mergeți la film, în parc, la o cafea sau luați prânzul într-un restaurant.

6. Meditația și yoga

Controlează-ți gândurile! Acesta este cel mai greu pas. Trebuie multă muncă, însă, dacă vei reuși, poți spune că ai depășit perioada nefastă din viața ta. Nu trebuie să-ți permiți niciun gând negativ, nici măcar o mustrare la adresa ta sau a altora și nu trebuie să mai faci scenarii despre ce se va intampla (rău) in viitor. Meditația și yoga ajută! La fel și dansul!

7. Încrederea de sine
Ai încredere în propria persoană! Rememorează toate succesele pe care le-ai avut în viață pâna acum, chiar de cand erai foarte mică. Știi foarte bine că ești importantă și puternică și că nimic nu stă în calea fericirii tale, decât tu. Orice vis pe care îl ai și pe care ți-l imaginezi cu ușurință este posibil!

Sursa:
www.mayra.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *