CSI / RusiaUcraina

Administraţia de la Kiev anunță că e dispusă să negocieze statutul Crimeei

Administrația de la Kiev este dispusă la negocieri cu Moscova privind statutul Crimeei, dacă forţele militare ucrainene ajung la frontiera regiunii ocupate de Rusia, afirmă un consilier al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Financial Times.

Afirmaţiile făcute de Andrii Sibiha, adjunct al şefului Cancelariei prezidenţiale de la Kiev, sunt cel mai explicit semnal privind interesul Ucrainei de a purta negocieri de când a întrerupt contactele cu Kremlinul în aprilie 2022.

Există însă o condiție, ca Ucraina să nu câștige lupta

”Dacă vom reuşi să ne atingem obiectivele strategice pe câmpul de luptă şi vom ajunge la frontiera administrativă cu Crimeea, suntem pregătiţi să deschidem o pagină diplomatică pentru a discuta despre această problemă. Acest lucru nu înseamnă că excludem posibilitatea eliberării Crimeei de armata noastră”, a declarat Andrii Sibiha pentru sursa citată.

Declaraţiile oficialului ucrainean i-ar putea relaxa pe oficialii occidentali care sunt sceptici în privinţa abilităţilor Ucrainei de a elibera regiunea Crimeea şi care se tem că orice încercare de preluare a controlului pe cale militară l-ar putea conduce pe Vladimir Putin, să escaladeze războiul, posibil chiar cu arme nucleare.

Rusia a anexat ilegal regiunea ucraineană Crimeea în 2014 printr-o decizie unilaterală, care nu este recunoscută la nivel internaţional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *