Actualitate

Administrația Națională a Penitenciarelor are un nou director

„L-am prezentat astăzi șefilor de subdiviziuni din Administrația Națională a Penitenciarelor și conducătorilor de penitenciare pe noul director al instituției – Anatolie Falcă. Cunoaștem că în acest sector există multiple probleme, care trebuie soluționate pas cu pas.

Printre acestea se numără necesitatea curățării sistemului de persoane compromise, îmbunătățirea condițiilor pentru deținuți, reducerea influenței subculturii penitenciare și a rolului liderilor criminali, îmbunătățirea încadrării în muncă sau activități educative a deținuților, analiza oportunității introducerii sistemului progresiv de executare a pedepsei privative de libertate.

De asemenea, trebuie îmbunătățit dialogul cu donatorii și partenerii de dezvoltare, care ar putea să contribuie semnificativ la efectuarea schimbărilor în managementul instituțiilor, la digitalizarea și optimizarea proceselor, precum și să ajute la implementarea de proiecte inovatorii de reabilitare și reintegrare socială”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Anatolie Falca a câştigat concursul organizat de Ministerul Justiţiei pentu funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, obţinând la concurs 8,12 puncte, în raport cu concurenţii săi, Roibu Alexandru și Dobînda Vasile, care au obţinut 6,22 şi 6,20 puncte, potrivit diez.md.

Anatolie Falca este în grad de colonel în justiţie şi a lucrat în sistemul penitenciar aproximativ 20 ani. Acesta a deţinut mai multe funcţii, înclusiv de şef interimar al Direcţiei Trupelor de Pază, Supraveghere şi Escortare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *