Economie

Afaceriștii străini sunt invitați să investească în companiile cu capital de stat

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, obiectivul acestui for investiţional este de a intensifica fluxurile investiţionale în R. Moldova.

La eveniment sunt invitate să participe, pe lângă companiile americane, care activează deja în R. Moldova şi companiile americane din ţările vecine, cu scopul de a facilita extinderea afacerii acestora în R. Moldova, dar şi toate companiile străine şi naţionale interesate de eveniment.

Ministrul Economiei a subliniat, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul SUA în R. Moldova, William Moser, cu referire la agenda de privatizări a unor întreprinderi cu capital de stat, că și-ar dori utilizarea platformei forumului investiţional pentru promovarea acestor active. Potrivit lui, participanții la forumul investiţional care vor fi interesați de aceste întreprinderi vor avea posibilitatea să se documenteze, inclusiv să viziteze aceste obiective.
De asemenea, în cadrul conferinţei companiile vor avea posibilitate să se familiarizeze cu oportunităţile investiţionale din R. Moldova, cu politicile de atragere a investiţiilor străine ale Guvernului Moldovei, precum şi cu măsurile de încurajare a businessului autohton. O serie de companii ce au experienţă de succes în derularea afacerilor în R. Moldova vor împărtăşi experienţa lor în domenii strategice cum ar fi: energie, infrastructură, tehnologii informaţionale, sectorul agroalimentar, dar şi în domenii care vizează finanţarea afacerilor, regimul fiscal, cadrul juridic relevant şi alte subiecte de interes la cererea participanţilor la forum.

(A.C.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *