Sport

AIBA este ingrijorata de schimbarile care pot interveni in programul olimpic

Federatia Internationala de Box Amator (AIBA) si-a exprimat ingrijorarea fata de un proiect al organizatorilor Jocurilor Olimpice de vara din 2012 de a schimba locul de desfasurare a meciurilor, care ar urma sa nu mai aiba loc in Satul olimpic, ci la celalalt capat al capitalei britanice, a precizat un responsabil al forului international pentru BBC.

„Ne-am exprimat ingrijorarea in legatura cu acest subiect. Dupa ce s-a verificat traseul pe care ar urma sa-l parcurga sportivii, responsabilii nostri au constatat ca sunt necesare intre una si trei ore”, a afirmat Richard Baker, purtator de cuvant al AIBA.
Dar Comitetul de organizare a JO de la Londra cauta sa faca economii la buget si intentioneaza sa deplaseze turneul olimpic de box pe Wembley Arena (nord-estul capitalei) pentru a lasa ExCel (estul Londrei) concursurilor de gimnastica ritmica si sportiva si badmintonului. Decizia ar permite economisirea unei constructii de infrastructura temporara prevazuta pentru respectivele doua sporturi.

Aceste gesturi ale organizatorilor Olimpiadei-2012 sunt motivate de problemele economice ale gazdelor. Comitetul olimpic britanic (BOA) a acumulat 1,5 milioane lire sterline pierderi in 2008 si a fost nevoit sa recurga la un imprumut acordat in regim de urgenta de catre comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2012, a anuntat BBC. In 2007, BOA a terminat exercitiul financiar cu o pierdere de 1,3 milioane lire sterline, iar daca va continua in acest ritm ar putea ajunge direct la faliment in 2012.
Criticile sunt in crestere in Marea Britanie, mai ales pe proiectul condus de Clive Woodward privind infiintarea unei celule stiintifice care sa urmareasca marile sperante la medalii, considerat un proiect oneros si cu eficacitate indoielnica.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *