Politică

Alegatorii sunt chemati sa aleaga intre trecut si viitor

„Alegerile parlamentare din 29 iulie sunt un test de maturitate politica a societatii noastre, cand avem sansa istorica sa ne despartim, pentru totdeauna, de trecutul comunist si sa alegem o guvernare democratica si responsabila, prin care sa punem bazele statului de drept”. Astfel, partidele democratice de opozitie – PL, PLDM si AMN – s-au adresat cu un ultim apel catre alegatori inainte de alegerile anticipate care vor avea loc maine, 29 iulie.

Mihai Ghimpu, presedintele PL, s-a aratat convins ca la 29 iulie schimbarea se va produce: „Ramane ca cei dezorientati sa contribuie la formarea democratiei, prin votul lor”. La randul lui, liderul liberal-democratilor, Vlad Filat, a reiterat faptul ca maine este o zi determinanta pentru R. Moldova si cetatenii acesteia. „Am rezistat in toti acesti ani impotriva masinariei comuniste, deoarece dorim sa oferim copiilor nostri un viitor european, fericit”, a declarat Filat. Serafim Urecheanu, presedintele AMN, a amintit despre consecventa Opozitiei din 3 iunie, cand reprezentantii ei nu au votat un candidat comunist pentru functia de presedinte al tarii. „Vom fi uniti pana cand vom solutiona toate problemele tarii”, a tinut sa sublinieze Urecheanu. Liderii Opozitiei au mentionat, de asemenea, ca in actuala campanie, desi a fost una din cele mai scurte, atacurile si intimidarile la adresa acesteia n-au incetat sa apara.

Conferinta de presa a avut loc ieri, la intrarea in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”. Orice trecator a avut posibilitatea sa urmareasca discursurile si apelul Opozitiei, iar, la sfarsit, sa discute cu presedintii celor trei partide democratice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *