Politică

Alexandru Slusari: „Toți satenii așteaptă îngrijorați invazia organizată a locuitorilor din Bender, care contra cost vor veni la alegeri”

M-am convins azi căt de corectă a fost acțiunea lui Andrei Năstase și a Platformei DA de a contesta decizia CEC privind deschiderea celor 42 secții de votare pentru locuitorii din stănga Nistrului în cadrul scrutinului prezidențial. Păcat că din membrii Comisiei Electorale doar Dumitru Pavel și Sergiu Gurduza au conșteintizat căt de grave pot fi consecințele acestei aventurii.

Satul Varnița. Discuția punctuală cu primarul localității și consilierul raional de la acest sat. Varnița recent a ieșit din carantina de Covid-19.

CEC a luat o hotărăre, după mine absolut hazardată, privind deschidere a 4 secții de vot în Varnița pentru Transnistria. Regiunea separatistă a închis așa zise hotare pănă la 1 decembrie. Care ar fi justificare pentru creare a 4 secțiilor de votare pentru zona separatistă plus 2 pentru localnici ?

Șase secții vor fi amplasate în două localuri. Niciun locuitor al satului nici cu o mie de lei pe zi nu vor să fie incluși ca membrii birourilor electorale. Toți satenii așteaptă îngrijorați invazia organizată a locuitorilor din Bender, care contra cost vor veni la alegeri. Mulți voluntari sunt hotărâți să nu admită transportarea masivă a locuitorilor Transnistriei, care în primul rănd prezintă un pericol pentru situația epidemilogică din localitate.

CEC a creat o situația foarte tensionată în Varnița și nu doar. Cerem revizuirea rapidă deciziei ce ține de secțiile de vot pentru alegătorii din Transnistria și sesizăm presa și societate. Altfel Comisia Electorală își va asuma toate riscurile confruntărilor pe 1 noiembrie.
 
Alexandru Slusari

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *