Actualitate

Alexandru Tănase: Limitarea diasporei la vot va avea efect invers – lumea va merge să voteze împotriva PSRM

„Aceasta decizie nu ma surprinde deloc și se încadrează perfect în logica acțiunilor PSRM, care a devenit în ultimul timp un veritabil campion la „călcatul pe greblă”.

Este evident ca din moment ce s-au găsit bani pentru 139 secții, s-ar fi putut găsi bani și pentru 190. La fel de evident este ca diferența de secții va influența rezultatul final, doar ca în alt mod decât se așteaptă socialiștii.

În alegeri parlamentare, pe timp de vară și in pandemie, e destul de greu sa mobilizezi moldovenii din diferite colțuri ale lumii să iasă la votare. Decizia CEC, va avea cam același efect mobilizator cum l-a avut etichetarea moldovenilor din afara țării ca “electoratului paralel”. Chiar și cei care sunt sunt mai puțin interesați de politica, vor găsi banii și timpul necesar pentru a se deplasa la secțiile de votate doar pentru a vota împotriva PSRM.

În alta ordine de idei, în cazul în care cei care promit azi ca vor lua majoritatea la viitoarele alegeri, vor avea un rezultat sub așteptări, aceasta va fi justificarea perfectă a eșecului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *