Actualitate

Alianța dintre Platforma DA și socialiști, în CMC, bătută în cuie

Alianța dintre Platforma DA și socialiști, în Consiliul municipal Chișinău, despre care s-a vorbit anterior în presă, a fost confirmată astăzi, de votul consilierilor municipali ai lui Andrei Năstase. Aceștia au votat, alături de socialiști, pentru instituirea mai multor taxe locale în Chișinău.

Printre aceste taxe locale se numără cele pentru salubrizare.

Amintim că ieri, surse din cadrul municipalității au spus că aleșii locali din partea Platformei DA s-au înțeles cu cei de la PSRM ca să formeze o majoritate în CMC, în schimbul unor favoruri și scheme, care le-ar aduce anumite beneficii.

Scopul de bază a acestei coaliții este votarea bugetului capitalei pentru anul viitor, care a fost supus dezbaterilor în cadrul unei ședințe extraordinare, convocată de primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Alături de acești aleși locali, s-a înregimentat și consilierul PUN, Corneliu Pântea, care, la fel, a susținut prin vot deciziile noii majorități.

În cadrul ședinței CMC, acesta s-a arătat deranjat de asocierea cu socialiștii, pe care au făcut-o jurnaliștii, invocând faptul că votul său este în beneficiul locuitorilor capitalei.

Menționăm că PSRM are 22 de consilieri municipali în CMC, din totalul de 51, ceea ce înseamnă că nu le ajung patru mandate pentru a avea majoritate. Fracțiunea condusă de Andrei Năstase este formată din 13 consilieri, respectiv, împreună cu socialiștii, au 35 de voturi, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă în Consiliul municipal Chișinău. 

politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *