Sănătate

Alimentul care îți dă energie aproape instant. Cum trebuie consumat

Fructele sunt necesare pentru sănătatea noastră, deoarece conțin vitaminele și fibrele de care corpul nostru are nevoie. Oboseala se poate datora alimentației necorespunzătoare. Astfel, este foarte important ce alegi să mănânci, mai ales când simți că ai nevoie de puțină energie. Evită dulciurile și cafeaua pentru că te poți alege cu multe kilograme în plus și alege un fruct sănătos. Iată care este alimentul minune care te încarcă cu energie.

Afinele
Afinele sunt niste fructe micuțe, ca niște boabe oferite de un arbust din genul Vaccinium care include 400 de specii diferite. Acestea sunt originare din America de Nord, iar Statele Unite este cel mai mare producator si consumator de afine din lume. Afinele sunt un mod naural să sănătos de a-ți încărca bateriile. Parfumate și cu un suc delicios, afinele sunt niște antioxidanți puternici pe care trebuie sa le consumi neapărat dacă vrei să ai o zi excelentă și să te concentrezi pe problemele pe care le ai de rezolvat.

Acestea te ajută foarte mult să-ți stimulezi creierul, nu conțin colesterol, grăsimi și îți oferă multă energie. De asemenea, dacă ești la dietă sunt alegerea perfectă. Au o aromă deosebită și se pot folosi pentru ceaiuri, prăjituri, vinuri, compoturi și multe altele. Principalii antioxidanți pe care îi conțin afinele se numesc flavonoide, dar mai cuprinde și altele precum: antocianina și glucohinina.

Fasolea
Fasolea boabe, albă sau fie roşie, aduce foarte multe beneficii organismului uman. Această legumă este o sursă bogată de fier, un adevărat supliment natural energetic. De asemenea, este plină de fibre şi de proteine. Fasolea este renumită pentru beneficiile sale asupra rinichilor, glandelor suprarenale și a sistemului nervos.

Nucile
Nucile joacă un rol important în sănătate. Acestea cuprind o groază de proteine, fiind cea mai bună sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine. Singurul dezavantaj este că au și multe calorii, deci atenție cât mâncați. Dacî le consumați cu limită își fac treaba foarte bine.

Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz sunt considerați un aliment bogat în substanțe nutritive, care nu ar trebui sa lipsească din alimentația de zi cu zi. Este indicat să-i consumați dimineața, la micul dejun. Pe lângă faptul că sunt delicioși, ei sunt un mod ideal de a căpăta energie pentru restul zilei. 

stiridinlume.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *