Actualitate

Alina Zbancă: Corupția nu va dispărea odată cu startul “vremurilor bune”

 Scuzată să-mi fie ironia, dar se pare că unii “sus puși” sunt rupți de realitate. Sau, cei care îi ghidează și-au dat prea mare importanță și se joacă cu imaginea conducătorului și a instituției neprofesionist și periculos. (există și jocuri care avantajează).

Dacă scrii așa numitele principii cu majuscule, nu înseamnă că oamenii te vor auzi mai bine.
Ca să spui “Noi” ar fi bine să ai răbdare, să cunoști mai mult, să-i apropii, să-i înțelegi și să te identifici cu ei măcar prin câteva acțiuni, nu prin statut doar.

Revoltător este faptul că instituția nu oferă protecție angajaților, că sunt tratați ca robi și nu au cu ce exista din cauza că statul economisește până și pe calitatea hainelor din dotare. (încercați să purtați uniforma oferită de instituție, nu cea procurată de angajat, măcar o săptămână, zilnic).

Da, se ia mită și se va mai lua, pentru că suntem săraci și luptăm cu oamenii, nu cu problema care generează fenomenul în societate. Nimic nou sub soare. Nu a început corupția cu startul “vremurile bune” și nici nu va dispărea cu ele.

De ce să nu se vină cu o statistică în fața publicului și să se comunice despre finalitatea cazurilor de corupție? Câți angajați ai MAI, documentați de SPIA sau alte instituții responsabile stau astăzi la pușcărie pentru luare de mită sau trafic de influență? Câți sunt condamnați anual și câți totuși scapă de pedeapsă și muncesc în continuare?!

De ce se întâmplă aceste lucruri și ce vă propuneți să faceți?!

Mesajele populiste și fără conținut nu mai sunt la modă, oamenii deja au trăit această etapă. Ei altceva așteaptă, dar se pare că istoriile se repetă, așa cum am mai spus.

“Da cine ține toate minte și ar sta să le asculte…” nu?!

Eu nu știu ce înseamnă “își slujesc meseria” și alte fraze absolut irelevante (nu mai zic de formulări și gramatică) dar știu că, cazul cu luarea de mită din care se face senzație nu este mai grav decât acțiunile unor actuali șefi din acest sistem, nu este mai prioritar decât intimidările angajaților care încă au loc, decât rugămințile ilegale :”trebuie să plecați” sau numirile după principii de interes, loialitate și grade de rudenie.

Sacrificați rechinii mari și nu uitați să protejați angajații, altfel o să-i pierdeți și pe cei puțini care sunt, prin aceste intenții de a arăta societății că se lucrează.

"Бей своих,чтобы чужие боялись" nu mai merge. Câștigați respectul și atunci nu va fi nevoie să băgați în ei frica.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *