Externe

Alte bucăți de rachetă, depistate într-o localitate din stânga Nistrului

Mai multe fragmente de rachetă au fost depistate, din nou, în stânga Nistrului. Potrivit șefului delegației transnistrene în Comisia Unificată de Control, Oleg Beleakov, rămășițele de rachetă au fost găsite în apropierea localității Gâsca.

Astfel, potrivit lui Beleakov, la fața locului au intervenit observatorii militari, care acumulează informațiile necesare pentru a stabili toate circumstanțele, transmite Știri.md.

Deocamdată nu este clar dacă este vorba despre elementele rachetei căzute în noaptea de 25 septembrie sau despre alt incident.

Vă amintim că la 25 septembrie, în grădina unei gospodării au fost găsite fragmente de rachetă, în comuna Chițcani din stânga Nistrului.

De asemenea, la 29 septembrie, au fost depistate rămăşiţe de rachetă, într-un lac din Hârbovăţ, Anenii Noi.

Ministrul de Interne Adrian Efros declara că nu exclude că ar putea fi vorba de o rachetă S-300, un tip de proiectil rusesc cu rază lungă de acţiune. S-300 a fost dezvoltat pentru a echipa Apărarea Sovietică Antiaeriană cu mijloace împotriva țintelor aeriene și a rachetelor de croazieră.

Menționăm că nu este prima dată când fragmente de rachete sunt depistate pe teritoriul Republicii Moldova. Primul caz a fost în octombrie, anul trecut, la Naslavcea. Atunci autoritățile au precizat că este vorba de o rachetă de producție rusească, de tip Kalibr, care ar fi fost lansată de pe o navă maritimă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *