ActualitateExterne

Apărătorii de la Azovstal vor fi judecați de un „tribunal internațional” în Donețk

Toți soldații ucraineni care s-au predat la combinatul siderurgic Azovstal sunt deținuți pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare Donețk și vor fi judecați de un „tribunal internațional”, a declarat liderul acestei republici, Denis Pușilin, potrivit Interfax.

„Prizonierii de la Azovstal sunt deținuți pe teritoriul Republicii Populare Donețk. De asemenea, pe teritoriul republicii este plănuită organizarea unui tribunal internațional”, a afirmat Denis Pușilin, potrivit sursei citate. 

De asemenea, Pușilin a mai adăugat că „în prezent se lucrează la documentul de înființare a tribunalului”.

Pe 20 mai, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini video cu luptătorii ucraineni de la Azovstal, care s-au predat forțelor ruse.

În total, s-au predat 2.439 de soldați, membri ai Batalionului Azov și ai armatei ucrainene, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov. 78 dintre aceștia sunt femei, a mai menționat Konașenkov, precizând că au fost și străini printre cei care s-au predat.

Comandantul Batalionului Azov, locotenent-colonelul, Denis Prokopenko, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, într-un scurt mesaj video filmat în incinta combinatului siderurgic Azovstal, că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *