Spectacole

Artistul sârb Goran Bregovic a fost interzis în Ucraina: Urma să susțină mai multe concerte

Concertele, care urmau să aibă loc în Zaporijia (26 mai), Dnipropetrovsk (27 mai ) şi Harkiv (28 mai), au fost anulate după ce Bregovic a evoluat recent în cadrul unui spectacol organizat în Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Federaţia Rusă.

După concertul susţinut în peninsula, artistului sârb Goran Bregovic, cunoscut pentru poziţia să pro-rusă, i s-a interzis să mai concerteze la Kiev, într-un spectacol programat pentru dată de 16 mai. Recent, Ministerul de Externe de la Kiev a anunţat că a interzis accesul lui Bregovic pe teritoriul statului ucrainean, din cauza vizitei pe care acesta a efectuat-o în Crimeea.

“Propunem autorităţilor să acorde o atenţie deosebită acestui caz şi să întreprindă măsurile necesare. Legea prevede arestarea pentru 15 zile, amendă şi interdicţia de a mai intră în Ucraina” – a precizat un reprezentant al MAE ucrainean. Potrivit instituţiei, Bregovic nu a intrat în Crimeea pe la punctele de trecere a frontierei controlate de partea ucraineană, încălcând astfel legislaţia Ucrainei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *