Social

Guvernul va acorda familiilor atacului armat de la Aeroport câte 1 milion de lei

Guvernul va acorda familiilor victimelor atacului armat de la Aeroport câte 1 milion de lei, a anunțat premierul Dorin Recean într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă. Vom acorda familiilor victimelor câte 1 milion de lei – bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcţionarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne” a scris Recean.

Vă amintim că un atac armat a avut loc vineri seara, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Unui cetățean al Tadjikistanului i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare.

La scurt timp, atacatorul a fost capturat și, la moment, se află în stare gravă la spital.

De asemenea, menționăm că luni, 3 iulie, președintele Maia Sandu a semnat decretul prin care cele două victime, Igor Ciofu și Serghei Muntean, vor primi post-mortem Medalia „Meritul Militar”

Pe 4 iulie, în Republica Moldova a fost decretat doliu național în memoria eroilor căzuți la datorie.

Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a fost condus astăzi pe ultimul drum cu onoruri militare. Eroul a fost înmormântat în satul său de baștină Nimoreni, raionul Ialoveni.

Agentul-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI, Serghei Muntean, va fi petrecut pe ultimul drum cu onoruri militare marți, 4 iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Dar, daca erau doi muncitori in constructii si cateau de pe schela si mureau, guvernul platea un milion de lei fiecaruia ? Ce jigodii, ce jigodii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *