Social

Atacul cu rachete lansat de Rusia asupra capitalei Ucrainei: MAEIE anunță că personalul ambasadei R. Moldova sunt în siguranță

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că personalul ambasadei Republicii Moldova este în siguranță la adăpost în contextul atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kiev.

„Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre. Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova condamnă ferm atacurile necruțătoare ale Rusiei împotriva civililor din toată Ucraina, soldate cu zeci de victime, transmite Jurnal.md.

Precizăm că armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării.

Vă amintim că luni, 10 octombrie, mai multe explozii au avut loc în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

De asemenea, astăzi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a declarat pe pagina sa de Twitter că trei rachete de croazieră lansate în această dimineață asupra Ucrainei de pe nave rusești în Marea Neagră au traversat spațiul aerian al țării noastre. Ulterior, ambasadorul Rusiei va fi convocat pentru a oferi explicații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *