Politică

Auštrevičius, europarlamentar din Lituania: Nu toată lumea din Occident este pregătită pentru înfrângerea Rusiei în Ucraina –

Președintele rus Vladimir Putin „flartează” cu politicienii occidentali și își atinge parțial obiectivele. Petras Auštrevičius, deputat în Parlamentul European din Lituania, a declarat acest lucru pentru The Ukrainian Facts într-un interviu publicat pe 31 iulie.

„Este adevărat că nu toată lumea din Occident este pregătită ca Rusia piardă [în războiul împotriva Ucrainei], mai ales în perioada actuală când Putin cochetează cu mulți pentru că vrea să arate ca un lider care nu este învins și are influență, ” a spus politicianul.

Potrivit europarlamentarului, „situația socio-economică și energetică din Occident pare să-i împingă pe unii politicieni către decizii care cu greu sunt posibile fără încheierea acestui conflict”.

În legătură cu situația cu războiul, Auštrevičius a împărțit țările din Occident în trei grupuri:

Țări care sunt pe deplin conștiente de pericolul actualei situații nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întregul Vest. Pentru că orice scenariu de pierdere pentru Ucraina va fi o pierdere pentru Occident. Iar cel care neagă nu înțelege situația.

Țări care ezită și caută abordări diferite pentru a începe cât mai curând negocierile pentru pace. Ar fi bucuroși să le înceapă, dar nu știu ce poziții ar lua la final.

Țări care susțin în mod deschis Rusia direct sau indirect. Retorica și acțiunile lor nu pot fi ignorate. Partea rusă îi ajută în diverse moduri politice și informaționale.

“Orice versiune de război este rea. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că Putin nu poate continua să lupte. Și acestea sunt sancțiuni și asistență militară pentru Ucraina și un semnal politic că agresorul va plăti cel mai mare preț pentru acest război, care fiecare zi ar trebui trimisă la Kremlin. Dacă acest semnal se stinge, atunci Lavrov și alți șovini de la Moscova vor găsi confirmarea oricărui scenariu care li se potrivește. Pentru că înțeleg că a pierde în fața Ucrainei înseamnă sfârșitul carierei, privarea de beneficiile de care se bucură și poate chiar să-i lipsească de viață”, a explicat europarlamentarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *