Externe

Austria care a blocat aderarea României în Schengen, pretinde că ar susține aderarea R. Moldova la UE

Austria, una dintre țările care a blocat aderarea României la Spațiul Schengen, pare să aibă o altă abordare în ceea ce privește țările vecine din estul Europei. Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a făcut o declarație importantă în cadrul unei întâlniri cu omologul său polonez, Andrzej Duda. Potrivit acestuia, Austria va susține în toate modurile posibile Republica Moldova și Ucraina în drumul lor către aderarea la Uniunea Europeană.

”Salutăm dorința Ucrainei și a Moldovei de a adera la UE. Acest lucru este încurajator și este bine pentru noi toți. Vom sprijini aceste două țări în drumul lor către UE în toate modurile posibile”, a declarat Van der Bellen.

Această declarație este cu atât mai „importantă” cu cât Austria a fost una dintre țările care au blocat aderarea României la Spațiul Schengen, pe motiv că România nu a făcut suficiente progrese în combaterea corupției și a criminalității organizate.

De asemenea, este important de menționat faptul că Austria este un important hub pentru serviciile speciale rusești, ceea ce face ca declarația președintelui să fie cu atât mai „semnificativă”. Politicianul a adăugat că membrii Uniunii Europene ar trebui să continue să stea uniți de partea Ucrainei independente, semnalând astfel o schimbare importantă de abordare în politica externă a Austriei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Pai si pe noi ne-a sustinut presedintele lor sa intram in Schenghen, dar nu ne sustine cancelarul. Presedintele la ei este onorific, fara putere, ei fiind republica parlamentara. Schenghen nu e asa important, peste jumatate din tarile schenghen au reintrodus controale de frontiera de ani de zile…O gramada de tari nu sunt membre schenghen, anglia, irlanda, cipru, malta, etc..
    Legat de intrarea RM in ue sa stea linistit ca sub 20 de ani nu are nici o sansa. Noi am stat 15 ani 1993-2007. La cat antieuropenism si antiromanism e in RM nu cred ca va intra plus probleme armata 14, trannistria, gaflgauzua, etc..

  2. Evident ca Austro-Ungaria – proxy rusesc sub privirile ingaduitoare ale Germaniei, doreste ca Basarabia neunita cu Romania tara mama, si netrecuta prin procedura de derusificare sa adere la UE intr-un orizont de timp neprecizat, asa cum e acuma, plina de paduchi rusi si rusofoni. R.M adica Basarabia daca nu e deparazitata inseamna pastrarea intacta a retelelor rusesti si un balon de oxigen pentru partida filorusa din bezmetica UE cea care ezita sa incurajeze demantelarea Transnistriei. Ca bonus, RM fara sa fie derusificata, prin cacauzi da apa la moara bonghinelor turanice.
    p.s
    1 an de la publicare. E de presupus ca cel putin o loaza rusofona a fost identificata
    https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/u6k1is/republican_mortars_fire_at_enemy_positions_in_the/

  3. De la ucrainieni are ce sa ceara – daca mai ramane ceva, dar de la moldoveni poate sa le ceara padurile si tuica de prune.

  4. RM daca vrea sa nu ramana o tara esuata cum e acum, are doar o sansa..unirea cu Romania. Plus sa renunte la Tranistria ca nu o sa ne unim cu juma de milion de rusi, gagauzi, si nostagici ai urss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *