Avem pașapoarte biometrice, dar nu avem dispozitive de scanare
Contactat de TIMPUL, Daniela Mânzatu, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, a declarat că defecțiunile au fost cauzate de un trecător al frontierei de stat care a forțat porțile electrice. Drept urmare, dacă timp de un an, atât cât a funcționat aparatul, procedura de trecere a frontierei de stat cu pașaportul biometric dura aproximativ 15 secunde, în prezent, pasagerii stau la coadă până la 4-5 minute.
De la 15 secunde la 5 minute
„Când funcționa aparatul respectiv, nu așteptam atât de mult. Doar puneam buletinul și nu se formau cozi. Acum e îmbulzeală, trebuie să stai să aștepți, cineva te împinge din urmă și nu este bine deloc”, a spus Valeria Buga, un pasager de pe aeroport.
„Cei care au pașapoarte biometrice treceau mult mai repede și nu așteptau la coadă. Acum, însă, mai durează un pic, dar noi ne conformăm”, a spus Paul Ulieru, un alt pasager.
De cealaltă parte, reprezentanții Poliției de Frontieră susțin că acest lucru nu le creează probleme. În schimb, ei afirmă că cele mai mari cozi se formează la banda de transportare a bagajelor.
„Procedura de reparație a dispozitivului durează mai mult timp, deoarece sunt necesare niște detalii de care am dat comandă la uzina de fabricare. Costurile sunt foarte mari, însă am găsit alte metode de reparație, care se ridică la aproximativ 500 de euro. Sperăm ca, până la finele lunii octombrie, aceste porți electrice să fie repuse în funcție”, a spus Daniela Mânzatu, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră.
Timp de un an, cât a funcționat dispozitivul, șapte mii de persoane au beneficiat de acest serviciu. Întrucât numărul persoanelor care dețin pașaport biometric este într-o continuă creștere, Poliția de Frontieră prevede ca în Aeroportul Internațional Chișinău să existe trei astfel de porți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!