Război

Avioanele distruse în explozia din Crimeea reprezintă o mică parte din avioanele de luptă rusești, dar capacitatea aviației navale din Marea Neagră este acum semnificativ degradată – evaluare britanică

Armata rusă a pierdut cel puțin 8 avioane de luptă în explozia de marți de la aerodromul Saki, ceea ce reprezintă o mică parte din forțele aeriene ale Moscovei, dar capacitatea aviației navale a Flotei Marinei Ruse din Marea Neagră este acum semnificativ degradată, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri dimineață.

  • La 9 august 2022, au avut loc explozii la aerodromul militar Saki, operat de Rusia, în vestul Crimeei. Cauza inițială a exploziilor este neclară, „ciupercile” vizibile în înregistrările video ale martorilor oculari au fost aproape sigur rezultatul detonării a până la patru depozite de muniție deschise.
  • Cel puțin cinci avioane de luptă-bombardament Su-24 FENCER și trei avioane multirol Su-30 FLANKER H au fost aproape sigur distruse sau grav avariate în urma exploziilor.
  • Zona centrală de dispersie a Saki a suferit pagube serioase, dar aerodromul rămâne probabil în stare de funcționare.
  • Pierderea a opt avioane de luptă reprezintă o mică parte din flota totală de avioane de care dispune Rusia pentru a susține războiul. Cu toate acestea, Saki era folosit în principal ca bază pentru avioanele Flotei Marinei Ruse din Marea Neagră.
  • Capacitatea aviației navale a flotei este acum semnificativ degradată. Incidentul va determina, probabil, armata rusă să își revizuiască percepția amenințării. Crimeea a fost probabil văzută ca o zonă de ariergardă sigură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *