Justiție

Avocata Poporului, Natalia Moloșag s-a răzgândit și solicită anularea cererii de demisie depusă anterior în Parlament

„Decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie – 08 decembrie curent de comisia de inventariere”.

Un alt motiv care a determinat-o pe Avocata Poporului să solicite anularea cererii de demisie „îl constituie intenția de a nu periclita activitatea Oficiului Avocatului Poporului și de a asigura continuitatea activității instituției, precum și dorința de a asigura desfășurarea corectă, la timp a proceselor în derulare din activitatea OAP, în special în perioada de sfârșit a anului de gestiune”.

Avocata Poporului, Natalia Moloșag susține că în perioada imediat următoare cererii demisie „a depus eforturi pentru a soluționa criza instituțională din Oficiul Avocatului Poporului și a avut un dialog deschis și eficient cu echipa OAP”.

Natalia Moloșag asigură că este dispusă să ducă la bun sfârșit controlul intern managerial, în baza Ordinului nr. 189 al Ministerului Finanțelor din 05.11.2015, a Legii cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul) și a Legii pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului.

Avocata Poporului consideră că instituția națională pentru protecția drepturilor omului trebuie să activeze, să monitorizeze respectarea drepturilor și libertăților omului în R. Moldova „indiferent de orice impedimente”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *