Politică

Bătălia pentru Bahmut: Ucrainenii ar fi contraatacat puternic în zona de sud-vest (ISW)

Imaginile geolocalizate publicate pe 19 martie indică faptul că forțele ucrainene au efectuat un contraatac cu succes la sud-vest de Ivanivske, situat la șase kilometri vest de Bakhmut, și au împins forțele ruse mai departe de autostrada cheie din zonă, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în ultimul său document.

Serhii Cherevaty, un purtător de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că forțele ruse au efectuat 25 de atacuri în zona Bakhmut pe 19 martie, dar forțele ruse probabil au asigurat doar „câștiguri marginale”.

Surse ruse au amplificat imaginile pe 18 martie care pretind că arată o coloană de vehicule blindate ucrainene de-a lungul autostrăzii la sud-vest de Kostiantynivka (22 de kilometri sud-vest de Bakhmut) și au speculat că forțele ucrainene se pregătesc să lanseze operațiuni contraofensive la sud-vest de Bakhmut.

Un important blogger militar rus a susținut că forțele ucrainene „sunt în prezent capabile să intensifice contraatacuri pentru a stabiliza linia frontului în jurul lui Bakhmut”.

„Discuțiile în creștere ale Rusiei despre o contraofensivă ucraineană iminentă în zona Bakhmut sugerează că sursele ruse sunt din ce în ce mai nesigure cu privire la capacitatea armatei ruse de a menține inițiativa în jurul lui Bakhmut”, a constatat ISW.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *