Actualitate

BECS boicotează ședința în plen și anunță că va ataca starea de urgență la CC. Grosu: „Spuneați că vă duceți și voi la Lenin. Cumpărați flori și transmiteți-i salutări”

„Ne pare rău că în ședința extraordinară este inclusă numirea în funcții a unor persoane comode. Noi vom ataca aceste proiecte la Curtea Constituțională, precum și cel privind introducerea stării de urgență. Sub paravanul situației excepționale, se comit mai multe ilegalități, și anume încercarea de a cenzura presa, dar și de a interzise acțiunile de protest. Pe durata de 60 de zile se introduce un regim în cadrul căruia Guvernul și Comisia pentru Situații Excepționale vor să înlocuiască Parlamentul și alte structuri și instituții constituționale”, a declarat Vlad Bătrâncea.

„Dacă erați sinceri, spuneați că vă duceți și voi la Lenin. Făceam și o pauză. Dar vojdiul e mai important. Cumpărați flori și transmiteți-i salutări”, a comentat Igor Grosu.

Precizăm că ieri, 20 ianuarie, Parlamentul a aprobat declararea stării de urgență în Republica Moldova pentru următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată după ce Gazprom a înștiințat Moldovagaz că va sista livrările de gaze naturale, dacă Guvernul de la Chișinău nu va fi achitată datoria curentă.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor nu au susținut proiectul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *