Actualitate

Belgia va retrage licențele medicilor care nu se vor vaccina până în aprilie 2022

Proiectul de lege a fost prezentat de ministrul belgian al Sănătăţii, Frank Vandenbroucke, şi a fost susţinut de Comitetul de consultare privind combaterea pandemiei de coronavirus, potrivit presei locale. Se preconizează că legea va fi votată înainte de sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Evitarea vaccinării împotriva COVID-19 va implica interdicţia de a exercita profesia pentru lucrătorii sanitari care se opun imunizării şi îi va afecta atât pe medici, cât şi pe asistenţi, infirmieri şi paramedici, precum şi pe alţi angajaţi din echipele de salvare sau pe farmacişti, printre alţii. Aprobarea unei legi de acest tip va trimite ‘un semnal puternic’, şi anume că ‘nu mai rămâne mult timp la dispoziţie pentru a te vaccina, dacă o persoană doreşte să lucreze într-o profesie medicală’, a declarat luni în faţa unei comisii parlamentare ministrul Vandenbroucke, care a subliniat că imunizarea este importantă pentru a se proteja atât pe sine, cât şi pe pacienţi.

În prezent peste 4.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi

Potrivit datelor publicate de Institutul pentru sănătate publică Sciensano din Belgia – o ţară cu 11,4 milioane de locuitori -, în prezent peste 4.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi, dintre care peste 400 se află la terapie intensivă.

Media de spitalizare zilnică în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie a fost de 183,3 persoane, reprezentând o creştere cu 21 de persoane spitalizate faţă de perioada anterioară. De asemenea, 7.800 de persoane s-au infectat în fiecare zi în această perioadă, reprezentând o creştere cu 4% faţă de săptămâna precedentă.

Rata deceselor se menţine la aproximativ 20 pe zi, similară cu cea din ultimele două săptămâni. Până la data de 2 noiembrie, 75,6% dintre adulţii din Belgia au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 74,4% din populaţie este vaccinată cu schemă completă, însă cu mari diferenţe regionale: 80% în Flandra, 69,2% în Valonia şi 55,2% la Bruxelles. 

Sursa: sinteza.org

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.