Actualitate

BERD va proteja Portului Giurgiulești din Moldova de atacuri raider

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), și-a executat drepturile în baza documentelor de finanțare și garantare a executării obligațiilor cu privire la participațiunea Danube Logistics Holding BV în cadrul Danube Logistics SRL (Danube Logistics), operatorul Portului Liber Internațional Giurgiulești din Republica Moldova.

Acțiunea de executare a BERD, care început la 18 martie 2021, are ca scop asigurarea operațiunilor neîntrerupte și extinderea continuă a Portului Internațional Liber Giurgiulești, precum și protejarea intereselor financiare ale BERD în cadrul proiectului.

BERD încearcă să împiedice orice încercare de a redirecționa fonduri de la Danube Logistics, ca rezultat a administrării externe impuse asupra companiei, deoarece aceasta va pune compania în dificultăți financiare severe.

Acțiunea este un răspuns la decizia unui executor judecătoresc din 25 februarie de a numi un administrator extern al portului, în urma unei cereri contestate împotriva unuia dintre beneficiarii finali ai Danube Logistics Holding BV.

BERD a considerat această numire o imixtiune în funcționarea companiei, având un impact negativ direct asupra capacității sale de a continua funcționarea și de a-și plăti datoriile, precum și în conflict cu interesele legitime ale BERD, ca deținător a garanțiilor asupra participațiunilor din capitalul Danube SRL și ca beneficiar economic al acestora.

BERD a sprijinit Danube Logistics în vederea dezvoltării Portului Internațional Liber Giurgiulești încă din anul 2005. În prezent, BERD este cel mai mare creditor al Danube Logistics, precum și principalul beneficiar al pachetului de acțiuni al Danube Logistics Holding BV în cadrul Danube Logistics.

Portul Internațional Liber Giurgiulești este singurul port maritim-fluvial al Republicii Moldova situat pe Dunăre. În medie, portul facilitează comerțul internațional al companiilor moldovenești cu peste 50 de țări în fiecare an.

https://www.ebrd.com/moldova-statement-romanian

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *