Bere și muzică bună la Festivalul Berii

Pe vremea toridă care a venit la pachet cu festivalul, vizitatorii complexului s-au bucurat din plin de diversitatea mare de bere, au făcut cunoștință cu noi și talentați producători de bere din țară și au consumat într-un final circa 20 de tone de licoare răcoritoare blondă, brună, nefiltrată și nepasteurizată. La eveniment au fost prezente 15 companii de bere, printre care „Orașul Vechi”, creată în 1835, după o rețetă tradițională și unică, „LITRA”, preparată doar din ingrediente naturale și de cea mai înaltă calitate, „Dion”, bere nepasteurizată de calitate superioară, „Elvis”, din satul Puhoi, raionul Ialoveni, care au delectat vizitatorii cu patru feluri de bere: aurie, nefiltrată, brună și bere cu miere de albine, „Bohemian”, care a fost produsă pentru prima dată în 1842 după toate tehnicile tradiționale de utilizare a malțului pal, tehnici moștenite încă din 1200, de când abia începuse a fi produsă berea în regiunea Bohemia, Republica Cehă. Pe lângă aceștia au fost și cunoscutele mărci de bere „Chișinău”, „Carlsberg”, „Paulaner”, „Corona Extra” și „Hoegaarden”.
În timp ce-și potoleau setea cu bere care mai de care, vizitatorii evenimentului au dansat și cântat odată cu artiștii din cadrul fanfarelor de la Vălcineț, Dumbrava, din Nisporeni, alături de Gheorghe Adam, interpretând piese la frunza de nuc, și cu artiștii din fanfara maestrului Anatol Cazacu. Pe ringul muzical au mai urcat și ansamblul Animo și altele care motivat oamenii să nu stea doar ascunși la umbră. Totuși, lupta cea mai mare s-a dus între „mastodonții” de la Gândul Mâței, Alternosfera și Paraziții, orchestra lui Cristofor Aldea Teodorovici și tinerii, inovativii și mereu în pas cu tendințele muzicale internaționale de la Veriga, Paralela 47, Live Beat și alții.
Pe lângă bere și muzică, cei prezenți au avut fericita ocazie să se bucure de noua achiziție a Complexului – tiroliana, prima în țară, aventură la 350 m înălțime. De altfel, s-a tras cu arcul și s-au aruncat topoare, s-au făcut plimbări cu poneiul, calul și carul, s-a jucat fotbal cu Bumper Ball. Oamenii au participat la multitudinea de concursuri cu bere și au gustat din bucătării specifice băuturii vedetă la Festival, precum cârnăciori și mici, pește și alte delicii marine. Meșterii populari, în schimb, au pregătit tradiționalul târg de artizanat cu master-class-uri de confecționare a jucăriilor din lemn, instrumentelor muzicale și a ceramicii negre. Cei care au ales să petreacă noaptea pe teritoriul Complexului etno-cultural Vatra au avut ocazia să stea la focul de tabără și să cânte sau să asculte cântece la chitară.
Timpul.md (A.G.)