ROMÂNIA

BREAKING! George Simion va trece Prutul. Frații din Republica Moldova îl vor întâmpina la vamă

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, va veni în Republica Moldova duminică, 14 martie.

Liderul AUR va fi întâmpinat la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, la ora 15,00, de mai mulți unioniști cu drapele tricolor.

George Simion este în continuare interzis în Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani în toamna anului 2018.

În dimineața zilei de 1 octombrie 2018, George Simion a anunțat că va încerca să treacă frontiera Albița-Leușeni, după ce, pe 28 august a primit interdicţia de a intra în Republica Moldova pentru 30 de zile. De aceea, când vameșii din R. Moldova l-au lăsat să treacă hotarul, liderul unionist s-a bucurat enorm. S-a îndreptat spre Chișinău, menționând că nu va sta mai mult de câteva ore, deoarece are niște chestiuni urgente de rezolvat la București. Seara, George Simion a moderat o emisiune la 10TV.

După aceasta, liderul unionist a pornit spre Vama Leușeni. Pe strd. Calea Ieșilor din Chișinău, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, a observat o mașină de poliție cu girofar, care i-a făcut semn să oprească. Atunci, niște bărbați în negru l-au scos pe Simion din mașină și l-au băgat în automobilul lor. Ajunși la vamă, aceștia l-au predat polițiștilor de frontieră. Acolo, George Simion a aflat că a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioadă de cinci ani. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută și astăzi de noul regim de la Chișinău.

În prezent, George Simion conduce partidul AUR, care la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a obținut 10% dintre voturile românilor, fiind a patra formațiune din Parlament, după PNL, PSD și USR.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *