Politică

BREAKING. Moscova planifică să creeze „Rusia de Sud” pe teritoriul Ucrainei / Limba rusă – limbă de comunicare interetnică!

Kremlinul are în vedere un scenariu pentru organizarea unei pseudo-țări numite „Rusia de Sud” în teritoriile ucrainene ocupate de armata rusă.

În documentul interceptat numit „Manifestul Consiliului Popular al Rusiei de Sud”, se vorbește despre planuri de „întemeiere a unui nou stat” ca răspuns la presupusa „teroare și impunerea totalitară a ideologiei nazismului și Bandera”.

Jurnaliștii au analizat acest document și i-au identificat pe cei implicați în dezvoltarea unui astfel de scenariu în rândul conducerii partidului de guvernământ Rusia Unită din Federația Rusă.

„Manifestul” a fost creat pe 16 aprilie. În aprilie, a fost trimis între ei în cercurile de putere ale Federației Ruse.

 

Documentul începe cu o explicație că statul Ucrainei, după răsturnarea „președintelui ales legal” în 2014, ar fi „pierdut legitimitatea în cadrul RSS Ucrainei”.

„Ca răspuns la teroare și la impunerea totalitară a ideologiei nazismului și Bandera de către fostul stat al Ucrainei, noi, în persoana Consiliului Popular al Rusiei de Sud, luăm puterea în propriile mâini și stabilim un nou stat al Rusiei de Sud, “, spune “manifestul”.

În plus, documentul notează că așa-numita „Rusia de Sud” este „succesorul Rusiei Kievan-Novgorod, Sich-ul Zaporozhian”, așa-numita „Noua Rusie a vremurilor Ecaterinei cea Mare” și RSS Ucraineană.

„Ne construim statul pe baza înțelegerii rudeniei și unității istorice și genetice a poporului rus triun al ucrainenilor, belarușilor și rușilor, a prieteniei frățești și a asistenței reciproce”, subliniază autorii „manifestului”.

Ortodoxia este numită „fundamentul culturii și identității noastre”, în timp ce limba ucraineană este numită „dialect”: „Recunoaștem limba rusă, precum și dialectul ucrainean, ca nativ și limbă de comunicare interetnică.”

Autorii numesc scopul principal al așa-numitei „Rusia de Sud” „realizarea și apărarea păcii”, „eradicarea completă a nazismului și a Banderei”. Ei anunță și un „referendum la nivel național”.

„Recunoaștem libertatea și dreptul de exprimare al voinței Crimeenilor, recunoaștem alegerea Donbass-ului. Statul Rusiei de Sud, după perioada de tranziție, va exista și va funcționa pe baza unui universal, deschis observatorilor toate țările, expresie a voinței poporului printr-un referendum la nivel național”, se arată în textul „manifestului”.

În același timp, documentul nu specifică în ce teritorii ale Ucrainei se plănuiește formarea „Rusia de Sud”.

Metadatele documentului numit „Manifestul Consiliului Popular al Rusiei de Sud” au ajutat la stabilirea presupusului autor, Romanov Roman Nikolaevici , și a datei creării sale – 16 aprilie.

Prin metadatele unui document, puteți determina și cărei organizații îi aparține computerul pe care a fost creat. Acesta este PPP Rusia Unită.

O persoană cu un astfel de nume complet are într-adevăr o relație directă cu partidul pro-Putin care conduce în Federația Rusă. Roman Nikolaevich Romanov – Vicepreședinte al Comitetului Executiv Central „Rusia Unită”. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Pedagogice din Tomsk, unde a predat ulterior. El conduce, de asemenea, școala superioară de partid a Rusiei Unite.

Potrivit surselor Scheme din organele de drept, acest „manifest” a trecut din mână în mână. În primul rând, a fost primit de Andrey Turchak, prim-vicepreședinte al Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse, secretar al Consiliului General al partidului Rusia Unită.

Ulterior, acest „manifest”, potrivit jurnaliştilor, Turchak l-a predat altui „Rusia Unită” Dmitri Gryzlov, un asistent al omului de afaceri rus sancţionat Konstantin Malofeev, care este numit în mass-media „sponsorul războiului din Donbass”.

Contactați autorul „manifestului” Roman Romanov și vicepreședintele Adunărilor Federale ale Rusiei Andrey Turchak „Schemele” nu a fost încă posibil. Omul de afaceri Konstantin Malofeev, după ce a auzit întrebarea unui jurnalist despre „manifestul Rusiei de Sud”, a spus că nu a comunicat cu jurnaliştii şi a închis telefonul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *