Actualitate

Bunătăți de la Bruxelles: Comisia Europeană se pregătește să aprobe mâncarea din muște și larve

Dacă viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă nu vă sună apetisant, Comisia Europeană are vești bune pentru dvs: în curând, comisarii europeni se pregătesc să avizeze pentru hrană musca, mai multe tipuri de larve și moluște, informează Pro TV.

Până atunci, însă, o companie multinațională a început să testeze și la noi în țară produsele alimentare pe bază de insecte.

„Am dezvoltat mai multe direcții de cercetare, la centrul nostru de cercetare din Elveția. Acest domeniu este foarte la început, dar încercăm să vedem dacă există o soluție potrivită, pe termen mediu și lung, ca să integrăm aceste proteine în produsele noastre”, a declarat Irina Siminenco, manager departament de comunicare Nestlé România.

Dacă vă ispitește gândul de a vă hrăni cu ceva pe bază de greiere, trebui știut că făina de greiere se vinde cu 96 de lei românește/100 grame.

Reamintim că programul „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.

Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

Criticii acestor inițiative susțin că nu au bază reală, deoarece nu există o criză alimentară și dorința UE de a reduce poluarea prin eliminarea agriculturii tradiționale este doar un pretext pentru controlul populației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sa mai spuna cineva ca clica noii ordini mondiale e o teorie consipirationala, cand acesti antihristi intentionat distrug agricultura moderna si eficienta si ne mana pe noi sa ne hranim cu deseuri in timp ce ei cumpara tot pamantul agricol pentru sine( Bill Gates e cel mai mare posesor de pamant agricol in lume, cumpara in fortade cativa anui buni tot pamantul care e si nu prea de vanzare). Ei vorm manca mancare normala organica si noi deseuri in numele ecologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *