Când și de ce nu e bine să stai acasă
Expoziția „Grafică Românească”
Când: 13 februarie – 2 martie
Unde: Muzeul Național de Artă
De ce: Salonul de grafică îşi propune să fie o platformă deschisă pentru lucrările produse în ultimii doi ani. Actuala ediţie este dominată de tehnici mixte, tehnici ce reclamă o oarecare independenţă tehnologică, având în vedere caracterul de unicat al produsului. Expoziţia nu se adresează artiştilor dintr-o anume categorie de vârstă, nu are o temă dată şi nu are o anume tehnică grafică impusă. Rostul ei este de a stimula creativitatea, de a dezvolta universurile proprii, modalităţile de expresie individuale sau colective. Singurele criterii de selecţie au fost cele dintotdeauna: creativitatea, expresivitatea, plasticitatea, coerenţa limbajului şi a mesajului.
18 februarie
NOI – Tineretul creator
Când: ora 15.00
Unde: Galeria „Constantin Brâncuşi”
De ce: „NOI – Tineretul creator” este o expoziție concurs de artă contemporană care va fi deschisă pentru public în perioada 6-23 februarie. Masa rotundă și decernarea premiilor va avea loc la 18 februarie, ora 15.00.
#UNSPOTMAIBUN – Open workshop
Când: ora 16.00
Unde: Tipografia 5
De ce: Fiindcă le pasă ce spot va reprezenta turismul din R. Moldova, cei de la Tipografia 5 invită reprezentanții mass-media, agențiilor publicitare și sferei turismului să-și unească forțele. Astfel, se organizează un brainstorming și un workshop, condus de Eugen Boico, directorul general al agenției Publicis Moldova, în cadrul cărora urmează să se caute idei despre un spot publicitar. Fiecare poate participa.
19 februarie
Concert „Sasha Boole”
Când: ora 20.00
Unde: Muzeul Zemstvei
De ce: Interpretul Sasha Boole vine din SUA pentru a vă cânta folk, blues și country.
Preț: 35 lei
Expoziţie specializată „ExpoVin Moldova 2014”
Când: 19-22 februarie
Unde: Moldexpo
De ce: În cadrul expoziției vor prezentate vinuri din struguri, băuturi alcoolice tari, echipament şi accesorii pentru industria vinului, butaşi de viţă-de-vie și ediţii specializate. În program vor fi Teatrul „Vinului şi Gastronomiei”, expoziţia de echipament, materiale şi tehnologii „Wine Technology” și un concurs al preferinţelor consumatorilor.
20 februarie
Concert Alex Calancea Band
Când: ora 19.00
Unde: Teatrul „Eugen Ionesco”
De ce: Sunteți invitați la un proiect Hip-Hop și R&B prezentat de Alex Calancea Band. Vor evoula, de altfel, și Guz, Tania Cerga, Cătălin Josan, Cristina Pintilie, Viola Julea, Chris Sly și Tany Vander.
Spectacolul „Mascarada”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”
De ce: Drama lui Arbenin este o dramă a societăţii, care rămâne a fi o dramă profund contemporană şi în zilele noastre. Acest spectacol a adus primul „Grand Prix” în R. Moldova, obţinut în Belorusia la Festivalul Intrenaţional de Teatru, precum şi I loc obţinut la Festivalul Internaţional de Teatru a Ţărilor riverane Bazinului Mării Negre, Turcia, 2002.
Opera „Trubadurul”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul Național de Operă și Balet
De ce: Drama Trubadurul, apărută la începutul celui de-al patrulea deceniu al sec. XIX şi pusă la baza operei lui Verdi, este un debut strălucit al tânărului dramaturg spaniel Antonio Garcia Gutierrez, devenit mai târziu celebru. În subiectul Trubadurului sunt oglindite primele răscoale ale oraşelor spaniole, care la începutul sec. XV începuseră lupta împotriva feudalismului.
Concert de cameră
Când: ora 18.00
Unde: Sala cu Orgă
De ce: Orchestra Națională de Cameră, în frunte cu dirijorul Alexandru Ganea, din România, și vioristul Chiril Maximov vor interpeta „Anotimpuri – 4 concerte pentru vioară și orchestră, op.8”, de Vivaldi și „Apollo Musagete”, de Stravinski.
Concert „Firicel de Busuioc”
Când: ora 19.00
Unde: Palatul Național „Nicolae Sulac”
De ce: Cu ocazia aniversării de cinci ani a postului Busuioc TV vor cânta Nelly Ciobanu, Anişoara Puică, Vitalie Dani, Adriana Ochişanu, Veceslav Busuioc, Gheorghe Ţopa, Olga Ciolacu, Costi Burlacu şi Corina Ţepeş, Geta Burlacu, Yan Raiburg, Adrian Ursu, Ana Barbu, Constantin Moscovici, ș.a.
Spectacol „Moldova Independentă. Erată”
Când: ora 20.50
Unde: Teatrul Spălătorie
De ce: Spectacolul construiește o istorie subiectivă a Republicii Moldova, care completează și corectează istoria oficială. Este istoria nescrisă și nespusă la școală, despre perspectivele oamenilor obișnuiți asupra schimbărilor economico-politice. Spectacolul pune alături reprezentarea anti-eroizantă a principalelor evenimente publice și transmiterea vocilor celor care nu ajung în manualele de istorie decât, cel mult, sub formă de statistică.
21 februarie
Lectură de Hose Pablo – poezia în cetate
Când: ora 18.30
Unde: Biblioteca Națională a R. Moldova
De ce: Poetul basarabean Hose Pablo ne va citit câteva poezii care încă nu au ajuns ă fie publicate.
Concert simfonic
Când: ora 18.00
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale dirijată de Mihail Agafiţa va interpreta S.Prokofiev – fragmente din baletul "Romeo şi Julieta", A.Marcello – Concert pentru oboi şi orchestră în d-moll, B.Bartok – Dansuri Româneşti și D.Şostakovici – Concert pentru vioară şi orchestră nr.1, în a-moll.
Concert Chris Norman
Când: ora 19.00
Unde: Palatul Național „Nicolae Sulac”
De ce: Fostul solist vocal al legendarei trupe „Smokie”, Chris Norman, vine la Chişinău cu un super concert sută la sută live. Chris Norman este vocea inconfundabilă a hiturilor Living Next Door to Alice, Stumblin’ In şi Midnight Lady. În ultimii ani a lansat mai multe albume solo care s-au bucurat de succes la public şi critici: Handmade, Break Away, Million Miles, Coming Home, Close Up, Time Traveller.
Spectacolul „Câinele Grădinarului”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Luceafărul”
Spectacolul „Pomul Vieţii”
Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „M. Eminescu”
De ce: Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc. E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară” exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!