Timpul Liber

Când și de ce nu e bine să stai acasă

REGINA VIOARĂ – festival internațional
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
Când: ora 18:00
De ce: Concertul clasei de vioară a profesoarei Galina Bunovschi.

Concert Argatu, „Culese Din Cartier”
Unde: Tipografia 5
Când: ora 22:00
De ce: Pentru cine nu îl cunoaște deja, Argatu’, artist descoperit şi susținut de Bean MC de la Subcarpați, e un tânăr de doar 19 ani din Fălticeni, Suceava.
În luna noiembrie a lansat Culese din cartier – Argatu. Volumul II, album ce conține 15 piese. Proiectul poartă marca Subcarpati, fiind cea de-a treia compilație Culese din cartier de până acum.

6 septembrie

REGINA VIOARĂ – festival internațional
Unde: Sala cu Orgă
Când: ora 19.00
De ce: Orchestra Națională de Cameră, dirijori Roman Baltag și Dumitru Goia, soliști: Ilia Konovalov (Israel), Artur Kaganovskiy (SUA), Eszter Szilveszter (România), Ionel Manciu și Dan-Iulian Druțac (Moldova).

Lacul lebedelor
Unde: Teatrul Național de Operă și Balet
Când: ora18:00
De ce: Balet în patru acte de Piotr Ceaikovski.
Undeva, într-o lume de basm, prinţesa Odette cu prietenele ei culeg flori pe un câmp. Rothbart, geniul rău, le zăreşte şi le transformă în lebede albe.

7 septembrie

Concert de caritate
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
Când: ora 17:00
De ce: Concert de caritate în susținerea Centrului Mamei și Copilului.
Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale. În program: J.Haydn – Introducerea din Oratoriul „Creaţiunea”, E.Grieg – Dimineaţa din Suita „Peer Gynt”, M.Bruch – Concertul pentru Vioară şi Orchestră nr.1, L. Beethoven – Simfonia nr.6 „Pasorală”.

„Carmen”
Unde: Teatrul Național de operă și Balet
Când: ora 18:00
De ce: Operă în patru acte de George Bizet.
Compusă în stilul operei comice, cu recitative vorbite, opera Carmen reprezintă, fără îndoială, o certă contribuţie la evoluţia teatrului liric, atât prin veridicitatea subiectului, cât şi prin autenticitatea culorii tematice, de inspiraţie iberică. Opera Carmen, datorită noutăţii de limbaj şi originalităţii cu care Georges Bizet asimilează experienţa operei romantice, a înfruntat o critică aspră şi după premieră a fost condamnată la o dispariţie totală din grila repertorială pariziană pentru o perioadă îndelungată de timp. În pofida realităţii dure, ea a supravieţuit timpurilor, căpătând un renume mondial. Cea mai frumoasă caracterizare a acestei lucrări o face Ceaikovski, la 10 ani după premieră: „… părerea mea este că dacă vreuna din operele contemporane va supravieţui veacului nostru, apoi aceea va fi Carmen”.
Acţiunea se desfăşoară în Sevilla, la începutul sec. XIX.

A.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *