Timpul Liber

Când și de ce nu e bine să stai în casă

Când: 18 aprilie – 2 mai
Unde: Galeria MolDeco

De ce: Expoziția de pictură „Stropi de Moldova” este realizată de Iurie și Ianis Lungu, tatăl și fiul. Iurie, fiind printre puținii pictori autorizați de Patriarhia Română, are o experiență de aproape trei decenii de pictură pe zidurile bisericilor din Moldova. Datorită lui Iurie Lungu și a familiei acestuia, avem inconfundabila frescă la „Sf. Teodora de la Sihla”, iconostasele din Catedrala Mitropolitană din Chișinău. Cea mai reușită lucrare a sa, însă, rămâne pictura murală de la biserica „Sf. Nicolae”, Mănăstirea Curchi. Ianis este absolvent al liceului de Arte Plastice „Igor Vieru” și al Facultății Design industrial, UTM. La 13 ani a urcat pentru prima dată alături de tatăl său pe schelele unei biserici, ceea ce i-a marcat destinul, dar și l-a provocat să facă mai mult decât au reușit să facă părinții.

Lucrările din expoziția la care vă invităm sunt un duet-duel între tată și fiu. Icoanele bizantine se confruntă cu portretele personajelor notorii din istoria neamului nostru, metafore ale patriotismului, dar și tablouri-poezii despre adevăratele valori.



Expoziție personală de Veaceslav Ignatenco

Când: 14 aprilie – 2 mai
Unde: Galeria de Artă ai Ambasadei Ungariei

De ce: Pictorul Veaceslav Ignatenco își expune lucrările la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova (bd. Ștefan cel Mare 131). Pictorul este bine cunoscut pentru participarea la expozițiile din Belarus, Moldova și Ucraina. Galeria va fi deschisă pentru vizitatori de luni până vineri de la 11.00-12.00.

25 aprilie

Opera „Bal mascat”

Când: ora 18.0
Unde: Teatrul de Operă și Balet

26 aprilie

World Tai Chi Day

Când: ora 10.00
Unde: Parcul Dendrarium

De ce: Cu ocazia zilei mondiale dedicate artei Tai Chi, Studio [e:Q] vă invită la un antrenament în parc. Lecția va fi condusă de Sorin Cupeț, medic reabilitolog, specialist în medicina tradițională chineză, instructor de arte marțiale cu experiență de peste 30 de ani.

Concert „L`Ensemble La Minch”

Când: ora 20.00
Unde: Muzeul Zemstvei

De ce: Este vorba despre un concert al unui proiect internațional, în componența căruia intră extraordinari muzicanți din Moldova, Franța și Quebec. Concertul va avea loc în curtea Muzeului Zemstvei.

27 aprilie

Film „Opium”

Când: ora 19.19
Unde: Muzeul Zemstvei

De ce: Filmul este despre doctorul Brenner, un psihiatru dependent de opiu care ajunge să lucreze într-un azil pentru femei bolnave mintal, la începutul sec. XIX. Într-o zi, la clinică este internat un pacient profund deranjat, obsedat de ideea că a fost posedat de diavol și care crede că unica eliberare de la chinurile interioare este de a scrie în jurnalele sale. Între pacient și medicul său are loc o relație profundă și tulburătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *